Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Ποια εργαλεία έδωσαν ρευστό χρήμα στις επιχειρήσεις
[Euro2day]: Ποια εργαλεία έδωσαν ρευστό χρήμα στις επιχειρήσεις

[Euro2day]: Ποια εργαλεία έδωσαν ρευστό χρήμα στις επιχειρήσεις

Τα προγράμματα της Αναπτυξιακής Τράπεζας συγκέντρωσαν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον των επιχειρήσεων. Πόσες αιτήσεις υποβλήθηκαν ανά πρόγραμμα. Πως κινήθηκαν οι δράσεις που αναπτύχθηκαν σε περιφερειακό επίπεδο.

Τη «δίψα» των ελληνικών επιχειρήσεων και των αυτοαπασχολούμενων για άμεση ρευστότητα, ιδίως κατά τη διάρκεια της πανδημίας όπου μεγάλο τμήμα της οικονομίας έμεινε, ή συνεχίζει να παραμένει σε αναγκαστική αναστολή καταδεικνύει ο αριθμός των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί για χρηματοδότηση, είτε μέσω των τραπεζών με τη συμβολή της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, είτε μέσω των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) το οποίο «υποδέχεται» όλα τα αιτήματα χρηματοδότησης που εμπίπτουν στο καθεστώς των κρατικών ενισχύσεων, από τις συνολικά 540.772 αιτήσεις χρηματοδότησης που είχαν υποβληθεί έως χθες το μεσημέρι στο πλαίσιο 203 δράσεων του ΕΣΠΑ που διαχειρίζεται (σ.σ. το ΠΣΚΕ) οι 356.666 αφορούσαν αιτήματα για τη χορήγηση κεφαλαίου κίνησης και οι υπόλοιπες 184.106 αιτήσεις χρηματοδότηση για την υλοποίηση κάποιου επενδυτικού σχεδίου.

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι ο συνολικός αριθμός των 540.772 αιτήσεων, έχει υποβληθεί καθ’ όλη τη διάρκεια ισχύος του τρέχοντος ΕΣΠΑ, ενώ διευκρινίζεται ότι στα αιτήματα δεν περιλαμβάνεται το μέτρο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής.

Η Αναπτυξιακή Τράπεζα

Στην κορυφή του ενδιαφέροντος, βρίσκονται τα χρηματοδοτικά εργαλεία της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας (ΕΑΤ) για τα οποία έχουν υποβληθεί 202.219 αιτήσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!