Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Πετρέλαιο: Ανακατεύεται η τράπουλα εντός ΟΠΕΚ
[Euro2day]: Πετρέλαιο: Ανακατεύεται η τράπουλα εντός ΟΠΕΚ

[Euro2day]: Πετρέλαιο: Ανακατεύεται η τράπουλα εντός ΟΠΕΚ

Αλγερία και Σαουδική Αραβία συντονίζουν τις θέσεις τους αναφορικά με περιφερειακά και διεθνή θέματα, κυρίως για την ανάληψη κοινής αραβικής δράσης. Συζητούν επίσης την υποστήριξη και ενθάρρυνση των εμπορικών ανταλλαγών μεταξύ των δύο χωρών.

Ο πρόεδρος της Αλγερίας Αμπντελματζίντ Τεμπούν και ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας πρίγκιπας Φαϊζάλ μπιν Φαρχάν αλ Σαούντ συζήτησαν, για το συντονισμό των ενεργειών τους εντός του ΟΠΕΚ, όπως επίσης και σε διμερή, περιφερειακά και διεθνή θέματα, όπως ανακοίνωσε η προεδρία της Αλγερίας και δήλωσε ο Σαουδάραβας υπουργός.

Η Σαουδική Αραβία «ενδιαφέρεται να συνεχίσει το συντονισμό και τις διαβουλεύσεις αναφορικά με περιφερειακά και διεθνή θέματα…, κυρίως για την ανάληψη κοινής αραβικής δράσης» δήλωσε ο Σαουδάραβας υπουργός μετά τις συνομιλίες που είχε με τον Τεμπούν στο Αλγέρι.

Επίσης συζητήθηκε «ο συντονισμός των θέσεων αναφορικά με τον ΟΠΕΚ, αλλά και η υποστήριξη και η ενθάρρυνση των εμπορικών ανταλλαγών μεταξύ των δύο χωρών», δήλωσε ο Σαουδάραβας πρίγκιπας στην κρατική τηλεόραση της Αλγερίας.

Ο ίδιος μετέφερε ένα μήνυμα από τον Σαουδάραβα βασιλιά Σαλμάν μπιν Αμπντουλαζίζ Αλ Σαούντ και συζήτησε με τον Τεμπούν τρόπους για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων, όπως ανακοίνωσε η προεδρία της Αλγερίας.

«Ο πρόεδρος έδωσε έμφαση στις βαθιές και σταθερές διμερείς σχέσεις και στην ενίσχυσή τους ώστε να εξυπηρετηθούν σημαντικά συμφέροντα των δύο λαών», ανέφερε σχετική ανακοίνωση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!