Τετάρτη, 27 Μαΐου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Οι πέντε ρυθμίσεις για τα καταστήματα εστίασης
[Euro2day]: Οι πέντε ρυθμίσεις για τα καταστήματα εστίασης

[Euro2day]: Οι πέντε ρυθμίσεις για τα καταστήματα εστίασης

Τις επόμενες μέρες έρχεται νέα οικονομική ενίσχυση στους δήμους, τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκος. Η δυνατότητα διπλασιασμού του χώρου για τραπεζοκαθίσματα στην εστίαση, το ερώτημα για πεζοδρόμηση και τα δημοτικά τέλη.

Το περιεχόμενο της νομοθετικής ρύθμισης που θα δίνει τη δυνατότητα επέκτασης του χώρου που θα καταλαμβάνουν με τα τραπεζοκαθίσματα τα καταστήματα εστίασης, ανέπτυξε σε συνεντεύξεις του στο Mega και στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι εντός των επομένων ημερών, θα καταβληθεί η πρώτη δόση νέας έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης προς τους δήμους, καθώς η Αυτοδιοίκηση έχει πληγεί οικονομικά την περίοδο της πανδημίας.

Αναφερόμενος στις ρυθμίσεις για τα καταστήματα εστίασης που θα έλθουν στη Βουλή την Τετάρτη, είπε ότι θα προβλέπονται τα εξής:

1. Τα καταστήματα που διαθέτουν άδεια χρήσης κοινόχρηστων χώρων έχουν τη δυνατότητα, σε συνεργασία με τον δήμο, να διπλασιάσουν τονχώρο που χρησιμοποιούν για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων.

2. Εάν είναι εφικτή η πεζοδρόμηση χώρων, οι δήμοι θα την αποφασίζουν σε συνεργασία με την αστυνομία, χωρίς όμως να υπάρχουν πρόσθετες κατασκευές ή ηχορύπανση.

3. Ο επιπλέον χώρος στα καταστήματα εστίασης θα δίνεται χωρίς να χρεώνονται με επιπλέον δημοτικά τέλη.

4. Προϋπόθεση για όλα τα παραπάνω είναι να υπάρχει ανοικτός διάδρομος για τους πεζούς (τουλάχιστον 1.80 μ.) και να μην παρεμποδίζεται η πρόσβαση και η διέλευση των ατόμων με ειδικές ανάγκες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!