Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Πέντε νέες ρυθμίσεις για πιο γρήγορη έκδοση σύνταξης
[Euro2day]: Πέντε νέες ρυθμίσεις για πιο γρήγορη έκδοση σύνταξης

[Euro2day]: Πέντε νέες ρυθμίσεις για πιο γρήγορη έκδοση σύνταξης

Την πρόβλεψη για εμπλοκή ιδιωτών στη διαδικασία έκδοσης των συντάξεων, ενεργοποιεί το υπ. Εργασίας, εν μέσω αύξησης των αιτήσεων και πιέσεων από την Κομισιόν. Τι περιλαμβάνει εγκύκλιος του Π. Τσακλόγλου. Οι λύσεις για ΟΓΑ και δημόσιο.

Νέα μικρή αύξηση παρουσίασαν τον Μάιο οι ληξιπρόθεσμες αιτήσεις για κύρια σύνταξη, αγγίζοντας εκ νέου τις 150.000, ενώ κοντά στις 125.000 βρίσκονται σταθερά, οι αιτήσεις για επικουρικές.

Μάλιστα, η εκκαθάριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του ΕΦΚΑ προς τους χιλιάδες εν αναμονή συνταξιούχους, σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να αποτελέσει ένα από τα βασικά θέματα που θα περιλαμβάνει η 10ης μεταμνημονιακής έκθεσης αξιολόγησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που θα δημοσιοποιηθεί σήμερα.

Με στόχο την επίσπευση των διαδικασιών, το υπουργείο Εργασίας και συγκεκριμένα ο αρμόδιος υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Πάνος Τσακλόγλου εξέδωσε χθες, εγκύκλιο, με την οποία κοινοποιούνται προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΦΚΑ, τα πρόσφατα μέτρα που ψηφίστηκαν με το νόμο 4798/2021, εν αναμονή των αποφάσεων για την ένταξη και των ιδιωτών στη διαδικασία έκδοσης των συνταξιοδοτικών αποφάσεων.

Μεταξύ αυτών, περιλαμβάνεται το μέτρο για υποχρεωτική έκδοση προ συνταξιοδοτικής βεβαίωσης από τους ασφαλισμένους με διαδοχική ασφάλιση, καθώς και η υποχρεωτική έκδοση προσωρινής σύνταξης για όλους.

Επιπλέον, λύνεται το θέμα με το χρόνο ασφάλισης που αμφισβητείται μεταξύ ΟΓΑ και ΟΑΕΕ λόγω του οποίου, όπως σημειώνουν από το υπουργείου, καθυστερούσε η απονομή των συντάξεων και επιβαρυνόταν δυσανάλογα ο ΕΦΚΑ, αλλά και η έγκαιρη χρήση του Δελτίου Ατομικής και Υπηρεσιακής Κατάστασης (ΔΑΥΚ) από τους ασφαλισμένους του δημοσίου, χωρίς καμία περαιτέρω επιβεβαίωση, γεγονός που αναμένεται να ξεμπλοκάρει σημαντικά, αιτήσεις συνταξιοδότησης δημοσίων υπαλλήλων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!