Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Οι πέντε «μνηστήρες» στο διαγωνισμό για τα δωρεάν Wi-Fi Hotspots
[Euro2day]: Οι πέντε «μνηστήρες» στο διαγωνισμό για τα δωρεάν Wi-Fi Hotspots

[Euro2day]: Οι πέντε «μνηστήρες» στο διαγωνισμό για τα δωρεάν Wi-Fi Hotspots

Πέντε εταιρείες κατέθεσαν δεσμευτική προσφορά στο διαγωνισμό για 2.500 δωρεάν Wi-Fi Hotspots σε όλη τη χώρα. Ο σχετικός διαγωνισμός προκηρύχθηκε από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης στις 12 Φεβρουαρίου και προκάλεσε το έντονο ενδιαφέρον του κλάδου.

Οι εταιρείες Vodafone, Cosmote, Wind, Intracom και IBM κατέθεσαν δεσμευτικές προσφορές στον διαγωνισμό που υπόσχεται την δημιουργία πάνω από 2.500 σημείων δωρεάν πρόσβασης στο διαδίκτυο σε όλη τη χώρα.

Το έργο «WiFi4GR –Ανάπτυξη δημοσίων σημείων ασύρματης ευρυζωνικής πρόσβασης στο διαδίκτυο» έχει προϋπολογισμό 11.887.096,77 ευρώ χωρίς ΦΠΑ και επιπλέον δικαίωμα προαίρεσης αξίας 2.971.774,19 ευρώ χωρίς ΦΠΑ (συνολικός προϋπολογισμός με την προαίρεση 14.858.870,96 ευρώ χωρίς ΦΠΑ).

Αντικείμενο της συμφωνίας-πλαίσιο είναι η προμήθεια, εγκατάσταση, παραμετροποίηση, σύνδεση και θέση σε λειτουργία σημείων ασύρματης πρόσβασης – WiFi (Hotspots) στο διαδίκτυο σε διάφορες περιοχές με διασπορά σε ολόκληρη τη χώρα και η υποστήριξη λειτουργίας για τρία χρόνια.

Στο πλαίσιο του έργου θα παρασχεθεί η δυνατότητα δωρεάν και χωρίς όρους που εισάγουν διακρίσεις, ευρυζωνικής πρόσβασης στο Διαδίκτυο μέσω WiFi Hotspots σε υπαίθριους ή/και κλειστούς δημόσιους χώρους. Θα γίνει προμήθεια και εγκατάσταση 5.600 access points, τα οποία θα κατανεμηθούν σε περίπου δύο χιλιάδες πεντακόσιες (2.500) περιοχές ασύρματης – WiFi πρόσβασης, σε όλη την επικράτεια.

Αναμένεται ότι στις περισσότερες περιοχές θα απαιτηθεί να εγκατασταθούν δύο access points, ενώ ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός θα είναι τρία ανά περιοχή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!