Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Πέφτουν τα κρούσματα σε όλη την Ευρώπη, ανεβαίνουν στη Βρετανία
[Euro2day]: Πέφτουν τα κρούσματα σε όλη την Ευρώπη, ανεβαίνουν στη Βρετανία

[Euro2day]: Πέφτουν τα κρούσματα σε όλη την Ευρώπη, ανεβαίνουν στη Βρετανία

Πόσες περιπτώσεις καταγράφονται ημερησίως στην Ευρωπαϊκή Ενωση, πόσες στο Ηνωμένο Βασίλειο. Πού κινούνται οι ανθρώπινες απώλειες, πώς πάει ο εμβολιασμός.

Μειώνονται τα ημερήσια κρούσματα Covid-19 σε όλη την Ευρώπη, επεκτείνοντας την τάση που ξεκίνησε στις αρχές του μήνα, την ώρα που ωστόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο οι μολύνσεις είναι και πάλι σε άνοδο.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, οι περιπτώσεις στην Ευρωπαϊκή Ενωση υποχώρησαν σε 9 ανά 100.000 κατοίκους, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, υποδεικνύοντας μία σταθερή πτώση από τις αρχές Σεπτεμβρίου. Στη Βρετανία αντίθετα έχουν αυξηθεί σε πάνω από 50 ανά 100.000 άτομα.

Σημαντικές ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Ιταλίας, ακολουθούν την τάση της ευρωζώνης. Η Ιρλανδία, η οποία έχει σύνορα με το Ηνωμένο Βασίλειο στη Βόρεια Ιρλανδία, ανέφερε επίσης πτώση, μετά την αύξηση των κρουσμάτων την περασμένη εβδομάδα.

Αντίθετα, οι θάνατοι έχουν πέσει σε όλες τις χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου, με εξαίρεση τη Γερμανία, όπου έχουν αυξηθεί από τα μέσα Αυγούστου. Η Γαλλία σημείωσε την πιο απότομη πτώση θνησιμότητας, ενώ ο μέσος όρος της ΕΕ άρχισε να μειώνεται μόλις τις τελευταίες ημέρες, αφότου ανέβαινε σταθερά από τα μέσα Αυγούστου.

Τα ποσοστά εμβολιασμού σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες ανέβασαν ρυθμό τους τελευταίους μήνες, μετά από μια αργή έναρξη που χαρακτηρίστηκε από ελλείψεις και διαμάχες με τους προμηθευτές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!