Πέμπτη, 6 Μαΐου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Πατούλης: Στην Αττική δεν θα θάβουμε σκουπίδια, το οφείλουμε στα παιδιά μας
[Euro2day]: Πατούλης: Στην Αττική δεν θα θάβουμε σκουπίδια, το οφείλουμε στα παιδιά μας

[Euro2day]: Πατούλης: Στην Αττική δεν θα θάβουμε σκουπίδια, το οφείλουμε στα παιδιά μας

Ο περιφερειάρχης χαρακτήρισε το νέο ΠΕΣΔΑ «ρεαλιστικό, εφαρμόσιμο και σύμφωνο με τις αρχές της κυκλικής οικονομίας», τονίζοντας πως με την υλοποίηση του θα τεθεί τέλος «στο απαράδεκτο καθεστώς να θάβουμε στη Φυλή κάθε χρόνο, σχεδόν 1,8 εκατ. τόνους απορριμμάτων χωρίς επεξεργασία».

Στους άξονες της αποκεντρωμένης διαχείρισης, της ανακύκλωσης – επανάκτησης και αξιοποίησης κυρίως των βιοαποβλήτων, εστιάζει το νέο Περιφερειακό Σχέδιο Διαχείρισης των Στερεών Αποβλήτων της Αττικής (ΠΕΣΔΑ), το οποίο παρουσίασε σήμερα στους δημάρχους, ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης. Ο περιφερειάρχης χαρακτήρισε το νέο ΠΕΣΔΑ «ρεαλιστικό, εφαρμόσιμο και σύμφωνο με τις αρχές της κυκλικής οικονομίας», τονίζοντας πως με την υλοποίηση του θα τεθεί τέλος «στο απαράδεκτο καθεστώς να θάβουμε στη Φυλή κάθε χρόνο, σχεδόν 1,8 εκατ. τόνους απορριμμάτων χωρίς επεξεργασία».

Τη λεπτομερή παρουσίαση του υπό διαβούλευση νέου ΠΕΣΔΑ, έκαναν στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης οι αρμόδιοι τεχνικοί σύμβουλοι του ΕΔΣΝΑ Δ. Μπούρκας, Β. Μιχαλόπουλος και Α. Μαυρόπουλος.

Στην τοποθέτηση του ο κ. Πατούλης υπογράμμισε πως στόχος της Περιφερειακής Αρχής είναι να εφαρμοστεί ένα μοντέλο διαχείρισης «φιλικό στο περιβάλλον, να μην κοστίζει ακριβά στον πολίτη, να λειτουργεί με βάση το νέο Εθνικό Σχεδιασμό, να προσελκύσει επενδύσεις και να δημιουργήσει χιλιάδες νέες πράσινες θέσεις εργασίας», προκειμένου όπως είπε «το 2025 να φτάσει η ανακύκλωση στο 40%». Πρόσθεσε ότι θα τοποθετηθούν σε όλο το Λεκανοπέδιο χιλιάδες γωνιές ανακύκλωσης, με δημιουργία ξεχωριστού ρεύματος διαλογής βιοαποβλήτων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!