Πέμπτη, 5 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Το Παρίσι καλεί τους Γάλλους να φύγουν από το Αφγανιστάν
[Euro2day]: Το Παρίσι καλεί τους Γάλλους να φύγουν από το Αφγανιστάν

[Euro2day]: Το Παρίσι καλεί τους Γάλλους να φύγουν από το Αφγανιστάν

Η πρεσβεία ενημερώνει τους Γάλλους που σκοπεύουν να μείνουν στο Αφγανιστάν μετά την 17η Ιουλίου, ότι δεν θα είναι πλέον σε θέση να εγγυηθεί την ασφάλεια της αναχώρησής τους.

H Γαλλία ζήτησε σήμερα από όλους τους πολίτες της να φύγουν από το Αφγανιστάν, επικαλούμενη «την εξέλιξη της κατάστασης ασφαλείας» και τις «βραχυπρόθεσμες προοπτικές» την ώρα που οι Ταλιμπάν, μεσούσης της επίθεσής τους, καλούσαν τους κατοίκους των μεγάλων πόλεων να παραδοθούν ώστε να αποφευχθούν οι μάχες στα αστικά κέντρα.

Ειδική πτήση της γαλλικής κυβέρνησης θα αναχωρήσει από την Καμπούλ στις 17 Ιουλίου το πρωί «για να επιτρέψει την επιστροφή στη Γαλλία του συνόλου της γαλλικής κοινότητας» και «καμιά πρόσθετη ειδική πτήση δεν θα μπορεί να ναυλωθεί», ανακοίνωσε η πρεσβεία της Γαλλίας στο Αφγανιστάν, συστήνοντας «επίσημα σε όλους τους Γάλλους να πάρουν αυτήν την ειδική πτήση ή να εγκαταλείψουν αμέσως τη χώρα με δικά τους μέσα».

Η πρεσβεία ενημερώνει τους Γάλλους που σκοπεύουν «να μείνουν στο Αφγανιστάν μετά την 17η Ιουλίου, ότι δεν θα είναι πλέον σε θέση να εγγυηθεί την ασφάλεια της αναχώρησής τους».

Σε ομιλία που δημοσιεύτηκε το βράδυ της Τρίτης στην ιστοσελίδα της πρεσβείας, την παραμονή της εθνικής γιορτής της 14ης Ιουλίου, ο πρεσβευτής της Γαλλίας Νταβίντ Μαρτινόν διευκρινίζει ότι οι Αφγανοί εργαζόμενοι της πρεσβείας, αυτοί του Γαλλικού Ινστιτούτου και της Γαλλικής Αρχαιολογικής Αντιπροσωπείας του Αφγανιστάν, καθώς και αυτοί της γαλλικής μκο Γαλλο-αφγανική Φιλία (Afrane), αναχώρησαν τις τελευταίες εβδομάδες για τη Γαλλία, στο πλαίσιο του δικαιώματος ασύλου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!