Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός του Λιβάνου
[Euro2day]: Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός του Λιβάνου

[Euro2day]: Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός του Λιβάνου

O κ. Αντίμπ, πρώην πρέσβης στο Βερολίνο, επελέγη στις 31 Αυγούστου προκειμένου να σχηματίσει υπουργικό συμβούλιο κατόπιν παρέμβασης του Γάλλου προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν.

Την παραίτησή του υπέβαλλε σήμερα ο πρωθυπουργός του Λιβάνου, Μουσταφά Αντίμπ, που επί περίπου έναν μήνα προσπαθούσε να δημιουργήσει ένα μη κομματικό υπουργικό συμβούλιο. Η εξέλιξη αυτή επιφέρει πλήγμα στη γαλλική πρωτοβουλία που στόχο είχε να συσπειρώσει τους ηγέτες των φατριών για να αντιμετωπίσουν μαζί την χειρότερη κρίση που έχει πλήξει τη χώρα από τον εμφύλιο του 1975-1990.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο κ. Αντίμπ, πρώην πρέσβης στο Βερολίνο, επελέγη στις 31 Αυγούστου προκειμένου να σχηματίσει υπουργικό συμβούλιο κατόπιν παρέμβασης του Γάλλου προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν με την οποία εξασφαλίστηκε συναίνεση για τον διορισμό του σε μια χώρα στην οποία η εξουσία μοιράζεται μεταξύ των Μουσουλμάνων και των Χριστιανών.

Πηγή προσκείμενη στον κ. Μακρόν δήλωσε πως η κατάσταση που οδήγησε στην παραίτηση του κ. Αντίμπ ισοδυναμεί με «συλλογική προδοσία» από τα πολιτικά κόμματα, όμως η Γαλλία, της οποίας ο Λίβανος είναι πρώην αποικία, δεν θα εγκαταλείψει τη χώρα.

Στο πλαίσιο του οδικού χάρτη που είχε καταρτίσει η Γαλλία, η νέα κυβέρνηση θα λάμβανε γρήγορα μέτρα για να αντιμετωπίσει τη διαφθορά και να εφαρμόσει τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις για να λάβει διεθνή βοήθεια ύψους δισεκατομμυρίων δολαρίων για να διορθωθεί η καταχρεωμένη οικονομία της χώρας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!