Τετάρτη, 8 Απριλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Παρεμβάσεις για ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στη Δυτική Αθήνα
[Euro2day]: Παρεμβάσεις για ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στη Δυτική Αθήνα

[Euro2day]: Παρεμβάσεις για ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στη Δυτική Αθήνα

Στόχος η διασύνδεση των επιχειρήσεων με την ερευνητική κοινότητα και η ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής. Ποιες ενέργειες θα υλοποιηθούν.

Δύο παρεμβάσεις για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στη Δυτική Αθήνα, τίθενται σε εφαρμογή στο αμέσως επόμενο διάστημα. Ειδικότερα, οι δράσεις που φέρουν τους τίτλους «e-INNO-HUB Δυτικής Αθήνας» και «Μηχανισμός ανάπτυξης και προαγωγής της επιχειρηματικότητας στη Δυτική Αθήνα» θα υλοποιηθούν από τον Αναπτυξιακό Σύνδεσμο Δυτικής Αθήνας, (ΑΣΔΑ) και τους δήμους Αγίων Αναργύρων – Καματερού και Αιγάλεω και θα χρηματοδοτηθούν από πόρους του ΕΣΠΑ.

Σε ό,τι αφορά τη δράση «e-INNO-HUB Δυτικής Αθήνας» αυτή στοχεύει στην ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου πλέγματος υπηρεσιών υψηλής προστιθέμενης αξίας προς τις επιχειρήσεις (υφιστάμενες, νέες και νεοφυείς) και την ερευνητική κοινότητα, μέσω του οποίου επιδιώκεται να αναδειχθούν κοινά πεδία ενδιαφέροντος και ανταλλαγής ιδεών, συνεργιών, δικτυώσεων και συνεργασιών, ώστε να ενεργοποιηθούν δραστηριότητες R&D στη Δυτική Αθήνα και να αξιοποιηθούν σχετικές δράσεις στο πλαίσιο της ΠΣΕΕ της Περιφέρειας Αττικής.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της δράσης προβλέπεται η παροχή μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας υπηρεσιών ενημέρωσης και διάδοσης του πλαισίου και των δυνατοτήτων ανάπτυξης ερευνητικών συνεργασιών και συνεργιών από τις επιχειρήσεις της Δυτικής Αθήνας, η χαρτογράφησης των αναγκών και του ενδιαφέροντος των ΜΜΕ για συνεργασία με Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Ιδρύματα η ανάδειξη ερευνητικών έργων που έχουν ολοκληρωθεί, είτε επιδεικτικού χαρακτήρα, είτε για εμπορική αξιοποίηση, η δημιουργία ηλεκτρονικών υπηρεσιών καθοδήγησης των επιχειρήσεων (και νέων επιχειρηματιών) για την ανάπτυξη καινοτομιών σε επίπεδο proof-of-concept κ.ο.κ.

Οι υπηρεσίες της δράσης θα παρέχονται δωρεάν σε οποιαδήποτε αγορά και όλοι οι δυνητικοί χρήστες θα λαμβάνουν τις ίδιες υπηρεσίες, χωρίς διάκριση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!