Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Παρέμβαση Μαξίμου για τις ανατιμήσεις ζήτησε ο Γ. Χατζηθεοδοσίου
[Euro2day]: Παρέμβαση Μαξίμου για τις ανατιμήσεις ζήτησε ο Γ. Χατζηθεοδοσίου

[Euro2day]: Παρέμβαση Μαξίμου για τις ανατιμήσεις ζήτησε ο Γ. Χατζηθεοδοσίου

«Με τις ανατιμήσεις η πρώτη που θίγεται είναι η αγορά. Το καλάθι της νοικοκυράς θα αυξηθεί την ερχόμενη εβδομάδα και πρέπει η αγορά να στηριχθεί» σημείωσε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων.

Κυβερνητική παρέμβαση για να συγκρατηθούν οι ανατιμήσεις προϊόντων που αναμένεται να ακολουθήσουν την αύξηση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος ζήτησε από την Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας και πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους ο κ Χατζηθεοδοσίου ανέφερε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα την κατάργηση του ειδικού φόρου για τον καφέ ο οποίος είχε επιβληθεί κι ως μνημονιακή υποχρέωση ή να υπάρξει μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση (είναι στο 13%) λόγω ειδικών συνθηκών.

«Με τις ανατιμήσεις η πρώτη που θίγεται είναι η αγορά. Το καλάθι της νοικοκυράς θα αυξηθεί την ερχόμενη εβδομάδα και πρέπει η αγορά να στηριχθεί» πρόσθεσε ο ίδιος.

«Οι παρεμβάσεις στην αγορά που αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα από την πανδημία και τα περιοριστικά μέτρα είναι και συνέχεια των παρεμβάσεων που έχουμε ζητήσει…Αν δεν μπορεί να γίνει διαγραφή των οφειλών που δημιουργήθηκαν στην πανδημία, χρήματα του ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανάκαμψης πρέπει να κατευθυνθούν στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις για να μπορέσουν να επιβιώσουν. Οι αποφάσεις της κυβέρνησης για το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης θα καθορίσουν την οικονομική ζωή στη χώρα και το που πάει η οικονομία μας» κατέληξε ο κ Χατζηθεοδοσίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!