Κυριακή, 7 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Παρατείνονται για ακόμη δυο μήνες τα επιδόματα ανεργίας
[Euro2day]: Παρατείνονται για ακόμη δυο μήνες τα επιδόματα ανεργίας

[Euro2day]: Παρατείνονται για ακόμη δυο μήνες τα επιδόματα ανεργίας

Ο υπουργός εργασίας Κ. Χατζηδάκης είπε πως σήμερα θα ανακοινωθούν νέες ενισχύσεις, περιλαμβανομένων και των επιδομάτων. Τι είπε για τις αναστολές εργασίας και τις εκκρεμείς συντάξεις.

Την παράταση όλων των επιδομάτων ανεργίας, τα οποία λήγουν, για άλλους δύο μήνες προαννηγγειλε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, μέσω της ΕΡΤ. Ο υπουργός είπε πως σήμερα θα ανακοινωθούν νέες ενισχύσεις, περιλαμβανομένων και των επιδομάτων.

Πρόσθεσε ότι θα εξακολουθήσει να εφαρμόζεται το μέτρο της αναστολής εργασίας και να δίνονται τα 534 ευρώ στους εργαζόμενους, με τον όρο να μην απολύονται οι εργαζόμενοι. Ότι ίσχυε μέχρι τωρα, συνεχίζει να ισχύει, είπε.

Απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης, είπε πως η κυβέρνηση δεν θεωρεί δεν πως υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης, αλλά πως ήδη έχει δώσει δείγματα γραφής τους 12 μήνες της πανδημίας.

Η ενίσχυση που έχει δοθεί από την κυβέρνηση ξεπερνά το μέσο όρο της ΕΕ. Μόνο από αυτό το υπουργείο, έχουν δοθεί 3,5 δισ. ευρώ σε ανέργους για την στήριξη της εργασίας και την αντιμετώπιση της ανεργίας, είπε ο υπουργός.

Οσον αφορά στο πώς δηλώνονται οι αναστολές, διευκρίνισε πως στο σύστημα Εργάνη η διαδικασία είναι πλέον προαναγγελτική, ώστε να αποφεύγονται παραβατικές μεθοδεύσεις, και να στηριχθούν αυτοί που το έχουν πραγματικά ανάγκη.

Αναφερόμενος στο λοκντάουν είπε ότι ένας από τους λόγους, πέραν του βασικού λόγου του υγειονομικού, για τους οποίους επιβάλλεται, είναι ότι αν και στην οικονομία αφήσουμε το πράγμα να εξελιχθεί χωρίς έλεγχο, δεν θα υπάρχουν οι αναγκαίες πιστώσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!