Πέμπτη, 2 Απριλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Παράθυρο ευκαιρίας στα «κόκκινα» στεγαστικά από τις τιτλοποιήσεις
[Euro2day]: Παράθυρο ευκαιρίας στα «κόκκινα» στεγαστικά από τις τιτλοποιήσεις

[Euro2day]: Παράθυρο ευκαιρίας στα «κόκκινα» στεγαστικά από τις τιτλοποιήσεις

Αθόρυβα και σταθερά αμέσως μετά την αίτηση ένταξης στην πλατφόρμα α’ κατοικίας οι τράπεζες επικοινωνούν απευθείας με τον δανειολήπτη με στόχο διμερή ρύθμιση του δανείου. Ο ρόλος των τιτλοποιήσεων και η απειλή πλειστηριασμών.

Αθόρυβα και αμέσως μετά το κλικ εισαγωγής του αιτήματος του δανειολήπτη στην πλατφόρμα πρώτης κατοικίας οι τράπεζες προχωρούν, σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr, στην απευθείας επικοινωνία με τον κάτοχο του δανείου, προτείνοντας του ρύθμιση εκτός των διατάξεων του νόμου προστασίας.

Το κυνήγι των δανειοληπτών επεκτείνεται και στην δεξαμενή των εκκρεμών υποθέσεων του παλαιού νόμου Κατσέλη και σύμφωνα με τις πληροφορίες η ανταπόκριση από την πλευρά των εν λόγω δανειοληπτών προσεγγίζει ένα ποσοστό της τάξης του 5%-10%, ανάλογα το πιστωτικό ίδρυμα. Με βάση τα επίσημα στοιχεία από το υπουργείο Οικονομικών περίπου 43.000 δανειολήπτες με μη εξυπηρετούμενα δάνεια 3 δισ. ευρώ ρύθμισαν εκτός νόμου προστασίας τα δάνειά τους απευθείας με τις τράπεζες.

Η στρατηγική της απευθείας ρύθμισης μεταξύ τράπεζας και δανειολήπτη μόνο τυχαία δεν είναι καθώς οι τράπεζες θέλουν να ρυθμίσουν εδώ και τώρα όσον το δυνατόν περισσότερο όγκο μη εξυπηρετούμενων δανείων ιδιωτών προκειμένου να επιτύχουν την… αναβάθμισή τους – άρα και της τιμής που θα τιτλοποιηθούν – καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των δανείων αυτών συμπεριλαμβάνεται στα προς τιτλοποίηση πακέτα.

Υπό την πίεση των funds

Ασφαλείς πληροφορίες του Euro2day.gr αναφέρουν ότι τα ξένα funds με τα οποία συνομιλούν οι ελληνικές τράπεζες για τις τιτλοποιήσεις-μαμούθ έχουν θέσει μια σειρά από ερωτήματα για τους κανόνες που θα διέπουν κυρίως τα μη εξυπηρετούμενα ή προβληματικά δάνεια των φυσικών προσώπων αμέσως μετά την λήξη της ισχύος του νόμου προστασίας της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!