Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Παράταση της προθεσμίας δήλωσης παλαιών μισθώσεων ζητά η ΠΟΜΙΔΑ
[Euro2day]: Παράταση της προθεσμίας δήλωσης παλαιών μισθώσεων ζητά η ΠΟΜΙΔΑ

[Euro2day]: Παράταση της προθεσμίας δήλωσης παλαιών μισθώσεων ζητά η ΠΟΜΙΔΑ

Αίτημα παράτασης μέχρι 31.12.2020, της προθεσμίας δήλωσης παλαιών μισθώσεων και λύσεων στην εφαρμογή Μισθώσεων της ΑΑΔΕ που λήγει την 30.9.2020 ζητούν οι ιδιοκτήτες.

Με επιστολή της προς την ΑΑΔΕ η ΠΟΜΙΔΑ ζητά παράταση της προθεσμίας που λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου. Υπενθυμίζει ότι τη συγκεκριμένη ημέρα λήγει η προθεσμία δήλωσης αδήλωτων τετραγωνικών και μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων στην εφαρμογή της ΚΕΔΕ, η προθεσμία δήλωσης αυθαιρέτων στην εφαρμογή του ΤΕΕ και η προθεσμία διορθώσεων στην κτηματολογική ανάρτηση του Δήμου Αθηναίων.

Η επιστολή:

Αξιότιμε κε Διοικητά

Οπως είναι γνωστό, σύμφωνα με την απόφασή σας Α.1139/2020 που τροποποίησε την ΠΟΛ.1162/2018, λήγει την 30.9.2020 η προθεσμία της χωρίς πρόστιμο δήλωσης στην εφαρμογή μισθώσεων της ΑΑΔΕ, όλων των ενεργών μισθώσεων ακινήτων που δεν είχαν ποτέ δηλωθεί καθότι είχαν συναφθεί προ της 1.1.2014, των ενδιαμέσων τροποποιήσεων και των λύσεων όλων των προηγηθεισών μισθώσεων που είχαν κάποτε δηλωθεί στην εφαρμογή.

Δυστυχώς η προθεσμία που δόθηκε για τη συμμόρφωση στην υποχρέωση αυτή, συνέτρεξε καθόλη τη διάρκειά της με την επανακάμπτουσα κρίση του COVID-19, με την προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φόρου εισοδήματος, τις ενδιάμεσες προθεσμίες δηλώσεων των μειώσεων μισθωμάτων στην ίδια πλατφόρμα και με τρεις ακόμη προθεσμίες για ιδιοκτήτες ακινήτων που λήγουν την ίδια μέρα: Την προθεσμία δήλωσης αδήλωτων τετραγωνικών και μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων στην εφαρμογή της ΚΕΔΕ, την προθεσμία δήλωσης αυθαιρέτων στην εφαρμογή του ΤΕΕ και την προθεσμία διορθώσεων στην κτηματολογική ανάρτηση του Δήμου Αθηναίων (1.10) !

Ταυτόχρονα οι φορολογούμενοι αλλά και οι φοροτεχνικοί τους δεν ήταν σε θέση να αντιληφθούν άμεσα την τεράστια χρησιμότητα της νέας δυνατότητας δήλωσης μισθώσεων και παρατάσεων ως αορίστου χρόνου, που υπήρξε επίμονο αίτημά μας προς το συμφέρον και των δύο πλευρών, για την οποία σας ευχαριστούμε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!