Παρασκευή, 7 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Παράταση περιορισμών για 700.000 κατοίκους στη Λισαβόνα
[Euro2day]: Παράταση περιορισμών για 700.000 κατοίκους στη Λισαβόνα

[Euro2day]: Παράταση περιορισμών για 700.000 κατοίκους στη Λισαβόνα

Η κατανάλωση αλκοόλ παραμένει απαγορευμένη στους δημόσιους χώρους. Τα εμπορικά καταστήματά και τα καφέ κλείνουν 20:00. Η χώρα των 10 εκατ. κατοίκων έχει σχεδόν 1.700 θανάτους από Covid-19 και 47.000 κρούσματα.

Τα μέτρα μερικού lockdown που ισχύουν στην περιφέρεια της Λισαβόνας για να ελεγχθούν εστίες μόλυνσης του νέου κορονοϊού παρατάθηκαν τουλάχιστον μέχρι το τέλος Ιουλίου, ανακοίνωσε χθες, Τρίτη, το βράδυ η πορτογαλική κυβέρνηση.

«Η απόφαση αυτή λαμβάνει υπόψη το γεγονός ότι, παρά την τάση μείωσης του αριθμού των νέων κρουσμάτων που παρατηρείται στις περισσότερες περιφέρειες της εθνικής επικράτειας, διαπιστώνουμε επίμονα κρούσματα σε ορισμένες ζώνες της Περιφερειακής Υγειονομικής Διοίκησης της Λισαβόνας και της κοιλάδας του Τάγου, συγκεκριμένα στο βόρειο τμήμα της μητροπολιτικής περιφέρειας της Λισαβόνας», εξήγησε η σοσιαλιστική κυβέρνηση σε ανακοίνωσή της την οποία εξέδωσε έπειτα από έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Οι περιορισμοί που επιβλήθηκαν από τις αρχές Ιουλίου αφορούν το σύνολο της μητροπολιτικής περιφέρειας της Λισαβόνας και ιδιαίτερα μια εικοσαριά συνοικίες των βορείων προαστίων της πορτογαλικής πρωτεύουσας.

Από τους περίπου 700.000 κατοίκους των συνοικιών αυτών ζητήθηκε να παραμείνουν στα σπίτια τους και να βγαίνουν μόνο για να πάνε στη δουλειά τους ή για να κάνουν απαραίτητα ψώνια.

Οι συναθροίσεις περιορίζονται εκεί στα πέντε άτομα, έναντι των δέκα που μπορούν να συναθροίζονται στο σύνολο της περιφέρειας της Λισαβόνας και των 20 στην υπόλοιπη Πορτογαλία.

Για να αποφεύγεται ο συνωστισμός, η κατανάλωση αλκοόλ παραμένει απαγορευμένη στους δημόσιους χώρους της πρωτεύουσας και τα εμπορικά καταστήματά της, καθώς και τα καφέ, πρέπει να κλείνουν στις 20:00.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!