Τρίτη, 3 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Παράταση από ΚτΠ στην προθεσμία προσφορών για τηλεδίκες και ηλεκτρονικό πινάκιο
[Euro2day]: Παράταση από ΚτΠ στην προθεσμία προσφορών για τηλεδίκες και ηλεκτρονικό πινάκιο

[Euro2day]: Παράταση από ΚτΠ στην προθεσμία προσφορών για τηλεδίκες και ηλεκτρονικό πινάκιο

Μετάθεση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής προσφορών για την επιλογή αναδόχου για το έργο: «Υπηρεσίες τηλεδιάσκεψης σε δικαστήρια και σωφρονιστικά καταστήματα και Ηλεκτρονικό Πινάκιο» ανακοίνωση η ΚτΠ.

Παράταση στην υποβολή προσφορών μέχρι 12-07-2021 και ώρα 12:00 έδωσε η Κοινωνία την Πληροφορίας στο έργο: «Υπηρεσίες τηλεδιάσκεψης σε δικαστήρια και σωφρονιστικά καταστήματα και παροχή υπηρεσιών ενημέρωσης της πορείας των πινακίων και των εκθεμάτων των δικαστηρίων (Ηλεκτρονικό Πινάκιο)»

Αντίστοιχα μετατίθεται και η ημερομηνία αποσφράγισης των προσφορών από 09-07-2021 και ώρα 12.00 στις 16-07-2021 και ώρα 12.00.

Με ο έργο αυτό η δικαιοσύνη περνά στην … ψηφιακή εποχή με δίκες από απόσταση μέσω Zoom και ηλεκτρονικό πινάκιο.

Μέσω της δημιουργίας ηλεκτρονικού πινακίου θα περιοριστούν οι χαμένες ανθρωποώρες που απαιτεί η παρουσία στα δικαστήρια των εμπλεκομένων σε μία υπόθεση πολλές ώρες πριν διεξαχθεί μία δίκη, της οποίας η ακριβής ώρα διεξαγωγής αγνοείται.

Πρόκειται για μεταρρύθμιση-τομή για την ελληνική Δικαιοσύνη με στόχο τη δημιουργία δικτύου παροχής υπηρεσιών τηλεδιάσκεψης, που θα καλύπτει τις ανάγκες των πολιτικών, ποινικών και διοικητικών δικαστηρίων, του ανακριτικού έργου (Πρωτοδικεία και Εισαγγελίες) και των αιτημάτων δικαστικής συνδρομής.

Για τον σκοπό αυτό, θα εγκατασταθούν σταθερά συστήματα τηλεδιάσκεψης στις δικαστικές έδρες, ενώ στις υπόλοιπες περιπτώσεις θα λειτουργούν κινητά συστήματα τηλεδιάσκεψης σε πιστοποιημένους χώρους εντός των δικαστικών φορέων καθώς και των καταστημάτων κράτησης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!