Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Πάνω από 700.000 οι νεκροί λόγω Covid-19 στις ΗΠΑ
[Euro2day]: Πάνω από 700.000 οι νεκροί λόγω Covid-19 στις ΗΠΑ

[Euro2day]: Πάνω από 700.000 οι νεκροί λόγω Covid-19 στις ΗΠΑ

Είναι η χώρα που καταγράφει μακράν τον βαρύτερο απολογισμό της πανδημίας στον κόσμο σε απόλυτους αριθμούς, με βάση τα δεδομένα που ανακοινώνουν οι αρχές σε όλο τον κόσμο – μπροστά από τη Βραζιλία και την Ινδία.

Πάνω από 700.000 άνθρωποι έχουν υποκύψει στην COVID-19 στις ΗΠΑ από την εκδήλωση της πανδημίας του νέου κορονοϊού στην αμερικανική επικράτεια, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς. Πρόκειται για αριθμό ίσο με όλο τον πληθυσμό της πρωτεύουσας Ουάσινγκτον.

Το τραγικό ορόσημο ήρθε να θυμίσει πως εκατοντάδες Αμερικανοί συνεχίζουν να πεθαίνουν καθημερινά από επιπλοκές της νόσου, παρά την εκστρατεία εμβολιασμού και την ευρεία διαθεσιμότητα δόσεων.

Επίσημα, οι ΗΠΑ είναι πάντα η χώρα που καταγράφει μακράν τον βαρύτερο απολογισμό της πανδημίας στον κόσμο σε απόλυτους αριθμούς, με βάση τα δεδομένα που ανακοινώνονται οι αρχές σε όλο τον κόσμο, μπροστά από τη Βραζιλία και την Ινδία.

Όχι μακριά από τον Λευκό Οίκο, εκατοντάδες χιλιάδες μικρές λευκές σημαίες αποτίνουν φόρο τιμής στις ζωές που χάθηκαν.
Οι άνθρωποι που δεν έχουν εμβολιαστεί είναι οι πιο ευάλωτοι στη νόσο.

Παραμένουν πολυάριθμοι στις ΗΠΑ: η εκστρατεία ανοσοποίησης, που άρχισε με τυμπανοκρουσίες τον Δεκέμβριο κι έφθασε την κορύφωσή της τον Απρίλιο, με ενίοτε ακόμη και τέσσερα εκατομμύρια ανθρώπους να εμβολιάζονται καθημερινά, έχει επιβραδυνθεί πολύ.

Κάτι περισσότερο από το 64% του αμερικανικού πληθυσμού, δηλαδή 215 εκατομμύρια άνθρωποι, έχουν λάβει τουλάχιστον μία από τις τρεις δόσεις των εμβολίων που έχουν εγκριθεί στη χώρα, σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!