Τρίτη, 2 Ιουνίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Πάνω από 100.000 τα κρούσματα στα αραβικά κράτη του Κόλπου
[Euro2day]: Πάνω από 100.000 τα κρούσματα στα αραβικά κράτη του Κόλπου

[Euro2day]: Πάνω από 100.000 τα κρούσματα στα αραβικά κράτη του Κόλπου

Η Σαουδική Αραβία, το μεγαλύτερο κράτος του Κόλπου με πληθυσμό περίπου 30 εκατομμυρίων, έχει τον υψηλότερο αριθμό μολύνσεων και θανάτων.

Ο αριθμός των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού στα έξι αραβικά κράτη του Κόλπου ξεπέρασε σήμερα τις 100.000, εκ των οποίων 557 θάνατοι, σύμφωνα με καταμέτρηση του Reuters που βασίζεται σε επίσημα στοιχεία.

Οι μολύνσεις στην περιοχή συνδέθηκαν αρχικά με τα ταξίδια. Ωστόσο, παρά τη λήψη πρώιμων μέτρων για την καταπολέμηση του ιού, τα κράτη του Κόλπου κατέγραψαν μια εξάπλωση του ιού στις τάξεις των μεταναστών εργατών χαμηλού εισοδήματος που ζουν σε συνωστισμένες συνοικίες, με αποτέλεσμα οι αρχές να επιταχύνουν τα τεστ.

Η Σαουδική Αραβία, το μεγαλύτερο κράτος του Κόλπου με πληθυσμό περίπου 30 εκατομμυρίων, έχει τον υψηλότερο αριθμό μολύνσεων (41.014) και θανάτων (255). Κατέγραψε 1.966 νέες μολύνσεις και εννέα νέους θανάτους σήμερα. Ο ημερήσιος αριθμός νέων κρουσμάτων στο σουνιτικό βασίλειο υπερέβη το όριο των 1.000 στις 18 Απριλίου.

Οι υγειονομικές αρχές είχαν εκτιμήσει τον Απρίλιο ότι ο ιός θα μπορούσε τελικά να μολύνει έως και 200.000 ανθρώπους στη Σαουδική Αραβία.

Αλλού στην περιοχή, το μικροσκοπικό κράτος του Κατάρ στις 5 Μαΐου ξεπέρασε τον περιφερειακό επιχειρηματικό κόμβο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, έχοντας τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό μολύνσεων μεταξύ των έξι κρατών.

Το Κατάρ, όπου οι υγειονομικές αρχές την περασμένη Πέμπτη, τόνισαν ότι η επιδημία είχε φτάσει στο αποκορύφωμά της, σημείωσε σταθερή αύξηση των κρουσμάτων, φτάνοντας τις 23.623, ενώ ο αριθμός των θανάτων παρέμεινε σταθερός στους 14.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!