Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Πανδημία: Πότε θα «πέσουν» επιτέλους οι μάσκες
[Euro2day]: Πανδημία: Πότε θα «πέσουν» επιτέλους οι μάσκες

[Euro2day]: Πανδημία: Πότε θα «πέσουν» επιτέλους οι μάσκες

Πολύχρωμες υφασμάτινες, χειρουργικές ή διπλές: Εδώ και περίπου ένα χρόνο, η μάσκα έχει μετατραπεί σε αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας. Πότε θα αλλάξει αυτό;

Θυμάστε όλοι τις αρχές της πανδημίας του κορωνοϊού; Όταν ακόμη το Α και το Ω στον αγώνα κατά του «αόρατου εχθρού» ήταν η τήρηση των αποστάσεων και το καλό πλύσιμο των χεριών; Μάσκες δεν χρειάζονται όλοι, δήλωνε ο Γερμανός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν. Συγκεκριμένα μέχρι τις αρχές του περσινού Απρίλη, οι Γερμανοί πολιτικοί δεν ήθελαν ούτε να φανταστούν την υποχρεωτική χρήση μάσκας. Και σε αυτό συμφωνούσαν σε επίπεδο τοπικής αλλά και ομοσπονδιακής πολιτικής, δήλωνε τότε ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Ζέντερ.

Ένα χρόνο αργότερα και μετά από μερικές έρευνες παραπάνω, η κατάσταση είναι πια αρκετά διαφορετική. Οι πρώτες χειροποίητες μάσκες ήταν το πρώτο βήμα, ελλείψει των ειδικών στην αγορά. Μετά την καθιέρωση των χειρουργικών και των διπλών ή FFP2 όμως πριν από μερικούς μήνες, οι πολύχρωμες, υφασμάτινες μάσκες είναι σχεδόν… πασέ στη χώρα. Και μάλλον κανείς δεν μπορεί πλέον να διανοηθεί πως θα επιστρέψουν.

Η μάσκα εδραιώθηκε ως ένα από τα βασικά μέτρα καταπολέμησης της πανδημίας

Και τώρα, με τον δείκτη θετικότητας στη Γερμανία να μειώνεται διαρκώς, πέφτοντας μάλιστα σε ορισμένα κρατίδια υπό το 35, επανέρχεται το ερώτημα: Πότε θα σταματήσουμε επιτέλους να φοράμε μάσκες; «Το ζήτημα θα τεθεί το νωρίτερο, όταν οι εμβολιασμοί αγγίξουν το 70-80%», υπογραμμίζει ο λοιμωξιολόγος Φρίντεμαν Βέμπερ από το Πανεπιστήμιο του Γκίσεν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!