Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Η πανδημία δολοφόνος των φτωχών στη Λατινική Αμερική
[Euro2day]: Η πανδημία δολοφόνος των φτωχών στη Λατινική Αμερική

[Euro2day]: Η πανδημία δολοφόνος των φτωχών στη Λατινική Αμερική

Οι άναρχα δομημένες, πυκνοκατοικημένες εργατικές συνοικίες της πρωτεύουσας του Μεξικό είναι αυτές που έχουν υποστεί το πιο βαρύ πλήγμα από την Covid-19. Πάνω από 75.000 νεκροί στη χώρα.

Στο Μεξικό οι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 ξεπέρασαν επίσημα χθες τους 75.000, καθώς η πανδημία του κορονοϊού σαρώνει χώρες της Λατινικής Αμερικής όπου ο ανεπίσημος τομέας της οικονομίας διαδραματίζει σημαντικό ρόλο και όπου οι εργαζόμενοι είναι αναγκασμένοι να διακινδυνεύουν στις συμπληγάδες της πείνας ή της μόλυνσης.

Το Μεξικό καταγράφει τον τέταρτο βαρύτερο απολογισμό νεκρών εξαιτίας της πανδημίας στην υφήλιο, πίσω από τις ΗΠΑ, τη Βραζιλία και την Ινδία. Παρότι ανέστειλε τη λειτουργία των σχολείων και δημοσίων υπηρεσιών πριν από έξι μήνες, η μεξικανική κυβέρνηση δυσκολεύτηκε πολύ να ελέγξει την εξάπλωση του SARS-CoV-2.

Χθες Πέμπτη, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν 490 θάνατοι ασθενών εξαιτίας της COVID-19, με το σύνολο των νεκρών να φθάνει τους 75.439.

Ο μισός και πλέον από τον λεγόμενο ενεργό πληθυσμό στη Λατινική Αμερική έχουν δουλειές στον ανεπίσημο τομέα: εργάζονται ως πλανόδιοι πωλητές, στήνουν πάγκους σε λαϊκές και σε δρόμους, εργάζονται ως οικιακοί ή οικιακές βοηθοί. Στο Μεξικό εργασία από το σπίτι, ή η εφαρμογή της σύστασης για την τήρηση της κοινωνικής απόστασης, θα συνεπαγόταν για πολλούς πως θα έπαυαν να έχουν οποιοδήποτε εισόδημα. Το δίχτυ της κοινωνικής πρόνοιας είναι εξάλλου περιορισμένο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!