Πέμπτη, 9 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Πανδημία και διαμαρτυρίες ανεβάζουν τα ποσοστά του Μπάιντεν
[Euro2day]: Πανδημία και διαμαρτυρίες ανεβάζουν τα ποσοστά του Μπάιντεν

[Euro2day]: Πανδημία και διαμαρτυρίες ανεβάζουν τα ποσοστά του Μπάιντεν

Στις 11 μονάδες το προβάδισμα του Δημοκρατικού υποψηφίου έναντι του Τραμπ σε νέα δημοσκόπηση. Αντιτίθεται στην ανάπτυξη στρατού εντός ΗΠΑ ο υπουργός Άμυνας. Συνεχίστηκαν για όγδοη ημέρα οι μαζικές πορείες.

Ο Τζο Μπάιντεν διεύρυνε ακόμα περισσότερο το προβάδισμά του έναντι του Τραμπ κατά τη διάρκεια των πρωτοφανών εξεγέρσεων για τον θάνατο του αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ, με τον πρώην Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ να προηγείται του Ρεπουμπλικάνου προέδρου με 11 ποσοστιαίες μονάδες.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση τoυ Monmouth University ο Μπάιντεν συγκεντρώνει ποσοστό 52% μεταξύ των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων έναντι 41% για τον Τραμπ. Τον περασμένο μήνα ο Μπάιντεν προηγούνταν με 50% έναντι 41% και τον Απρίλιο με 48% έναντι 44%.

«Η αρχική αντίδραση στη συνεχιζόμενη κοινωνική αναταραχή στη χώρα καταδεικνύει ότι οι περισσότεροι ψηφοφόροι νιώθουν ότι ο Τραμπ δεν χειρίζεται την κατάσταση καθόλου καλά» ανέφερε σε ανακοίνωση ο Πάτρικ Μάρεϊ, διευθυντής του Monmouth University Polling Institute.

H δημοσκόπηση διενεργήθηκε από τις 28 Μαϊου ως τις 1 Ιουνίου και έχει περιθώριο λάθους 3,6 ποσοστιαίων μονάδων. Η 1η Ιουνίου ήταν Δευτέρα, όταν ο Τραμπ έδωσε εντολή να απομακρυνθούν με τη βία από το πάρκο Λαφαγιέτ για να επισκεφτεί την εκκλησία του Αγίου Ιωάννη και να φωτογραφηθεί με τη Βίβλο στο χέρι.

Τη στιγμή που συνεχίζονται οι διαδηλώσεις για τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ, το ένα τρίτο των ψηφοφόρων δηλώνει ότι οι «φυλετικές σχέσεις» θα αποτελέσουν «καθοριστικό παράγοντα» στην ψήφο τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!