Τετάρτη, 27 Μαΐου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Πακιστάν: Από το Σάββατο ξεκινά η άρση των μέτρων για τον κορωνοϊό
[Euro2day]: Πακιστάν: Από το Σάββατο ξεκινά η άρση των μέτρων για τον κορωνοϊό

[Euro2day]: Πακιστάν: Από το Σάββατο ξεκινά η άρση των μέτρων για τον κορωνοϊό

«Πήραμε την απόφαση να άρουμε την καραντίνα το Σάββατο, σε φάσεις», είπε ο πρωθυπουργός Ιμράν Χαν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Το Πακιστάν θα ξεκινήσει από το Σάββατο την άρση της καραντίνας, μολονότι η πανδημία του νέου κορονοϊού λαμβάνει διαστάσεις στη χώρα, όπου οι φτωχότεροι εργάτες έχουν πληγεί σφοδρά από το πάγωμα της οικονομικής δραστηριότητας.

«Πήραμε την απόφαση να άρουμε την καραντίνα το Σάββατο, σε φάσεις», είπε ο πρωθυπουργός Ιμράν Χαν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. «Το κάνουμε επειδή οι άνθρωποι στη χώρα μας βρίσκονται σε πολύ δύσκολη κατάσταση. Οι μεροκαματιάρηδες, οι μικροί επιχειρηματίες (…) οι εργάτες υποφέρουν», συνέχισε. «Φοβόμαστε ότι οι μικρές και μεσαίες βιομηχανίες που παρέχουν θέσεις εργασίας (…) θα κλείσουν τελείως» αν συνεχιστούν τα μέτρα, εξήγησε ο Χαν, λέγοντας ότι η κυβέρνηση κατέληξε σε μια συμφωνία με τις τοπικές αρχές των επαρχιών.

Από την έναρξη της πανδημίας, ο Χαν είχε ταχθεί κατά της καραντίνας στις μεγάλες πόλεις γιατί κάτι τέτοιο «θα έσωζε τους ανθρώπους από τον κορονοϊό, όμως θα πέθαιναν από την πείνα», όπως έλεγε χαρακτηριστικά. Στα τέλη Μαρτίου όμως οι αρχές των επαρχιών πήραν αντίθετες αποφάσεις, με αποτέλεσμα να «κλείσει» η χώρα. Κάποια από αυτά τα μέτρα θα αρθούν το Σάββατο.

Την περασμένη Κυριακή ο υπουργός Σχεδιασμού Ασάντ Ούμαρ, επικαλούμενος μια μελέτη, εκτίμησε ότι η παρατεταμένη καραντίνα θα θέσει σε άμεσο κίνδυνο 18 εκατομμύρια θέσεις εργασίας ενώ το εισόδημα εκατομμυρίων Πακιστανών θα πέσει κάτω από το όριο της φτώχειας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!