Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Πάει πίσω η έναρξη της τουριστικής σεζόν
[Euro2day]: Πάει πίσω η έναρξη της τουριστικής σεζόν

[Euro2day]: Πάει πίσω η έναρξη της τουριστικής σεζόν

Οι προκρατήσεις μπαίνουν με μεγάλη καθυστέρηση στα συστήματα των ξενοδοχείων, ενώ μια σειρά ευρωπαίων tour operators και αεροπορικών εταιρειών ακυρώνουν τα προγράμματα τους για την άνοιξη.

Νέες χρηματοδοτικές ευκαιρίες στήριξης, θα προσφέρει στο τουριστικό και ξενοδοχειακό τομέα για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας η ενεργοποίηση από το Υπουργείο Οικονομικών του χρηματοδοτικού εργαλείου της επιστρεπτέας προκαταβολής μέχρι 3 εκατ. ευρώ.

Σχετική συζήτηση έγινε στην πρόσφατή διαδικτυακή συνεδρίαση του διοικητού συμβουλίου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) η οποία πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Θεόδωρου Σκυλακάκη.

Όπως αναφέρθηκε στο Euro2day.gr η κυβέρνηση είναι έτοιμη να ενεργοποιήσει το μέτρο της αύξησης της επιστρεπτέας προκαταβολής από τα 800.000 ευρώ, στα 3 εκατ. ευρώ, ένα μέτρο από το οποίο θα επωφεληθούν και οι τουριστικές μονάδες. Επίσης αυτό που προέκυψε από την συζήτηση με τον κ. Σκυλακάκη είναι ότι έχει εξασφαλισθεί η στήριξη του τουριστικού και ξενοδοχειακού τομέα μέχρι και τον Απρίλιο τουλάχιστον, ωστόσο οι άνθρωποι του ΣΕΤΕ ζητούν να επεκταθούν τα μέτρα σε όλο το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους καθώς δεν φαίνεται ότι η τουριστική αγορά θα ανακάμψει σύντομα.

Αυτό που προς το παρόν τουλάχιστον προκύπτει από τα ευρωπαϊκά τουριστικά δεδομένα είναι ότι μετατίθεται για αργότερα η έναρξη της θερινής σεζόν. Οι προκρατήσεις μπαίνουν με μεγάλη καθυστέρηση στα συστήματα των ξενοδοχείων, ενώ μια σειρά ευρωπαίων tour operators και αεροπορικών εταιρειών ακυρώνουν τα προγράμματα τους για την άνοιξη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!