Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Παγκόσμιες επενδύσεις 11 τρισ. στην πράσινη ενέργεια
[Euro2day]: Παγκόσμιες επενδύσεις 11 τρισ. στην πράσινη ενέργεια

[Euro2day]: Παγκόσμιες επενδύσεις 11 τρισ. στην πράσινη ενέργεια

Είναι περαιτέρω απόδειξη του πώς οι φτηνές ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θα συνεχίσουν να απορρίπτουν τα ορυκτά καύσιμα στο ενεργειακό μείγμα, αναφέρει η τελευταία ανάλυση από το BloombergNEF στην ετήσια έκθεση του New Energy Outlook.

Η πράσινη ενέργεια πρόκειται να αντλήσει περίπου 11 τρισεκατομμύρια δολάρια επενδύσεων την επόμενη δεκαετί, καθώς το κόστος των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας πέφτει και η περισσότερη ενέργεια του κόσμου προέρχεται από την ηλεκτρική ενέργεια.

Αυτό αναφέρει η τελευταία ανάλυση από το BloombergNEF στην ετήσια έκθεση του New Energy Outlook. Είναι περαιτέρω απόδειξη του πώς οι φτηνές ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θα συνεχίσουν να απορρίπτουν τα ορυκτά καύσιμα στο ενεργειακό μείγμα.

Παρά το τεράστιο ποσό, η BNEF δήλωσε ότι ο ρυθμός δημιουργίας νέων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας θα πρέπει να αυξηθεί περαιτέρω για να περιορίσει τηνυπερθέρμανση του πλανήτη σε λιγότερο από 2 βαθμούς Κελσίου έως το τέλος του αιώνα.

Οι προβλεπόμενες αυξήσεις στην τεχνολογία των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και της μπαταρίας – η αιολική και η ηλιακή ενέργεια θα αναπ(τυχθούν στο 56% της παγκόσμιας ηλεκτρικής ενέργειας το 2050, ανέφερε η BNEF.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!