Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Π.Ο.Υ.: Το ποσοστό των μολύνσεων μεταξύ γιατρών και νοσηλευτών μειώνεται σταθερά
[Euro2day]: Π.Ο.Υ.: Το ποσοστό των μολύνσεων μεταξύ γιατρών και νοσηλευτών μειώνεται σταθερά

[Euro2day]: Π.Ο.Υ.: Το ποσοστό των μολύνσεων μεταξύ γιατρών και νοσηλευτών μειώνεται σταθερά

Το ποσοστό των γιατρών και των νοσηλευτών που μολύνονται βρίσκεται σε σταθερή πτώση, υπογράμμισε η Αν Περοσό, επιδημιολόγος του ΠΟΥ, σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Το ποσοστό μόλυνσης από την Covid-19 μεταξύ του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, που στην αρχή της πανδημίας ήταν πολύ υψηλότερο σε σύγκριση με εκείνο του γενικού πληθυσμού, μειώνεται ακόμη και στις χώρες που εξακολουθούν να πλήττονται σκληρά από την υγειονομική κρίση, ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Ο ΠΟΥ ανέφερε ότι με βάση τα δεδομένα που συνέλεξε από 83 χώρες, κυρίως από την Ευρώπη και την Αμερική, δείχνουν πλέον ότι «σημειώνεται ουσιαστική μείωση των μολύνσεων» μεταξύ των γιατρών και των νοσηλευτών. Σε χώρες όπου το ποσοστό, στην αρχή της πανδημίας, έφτανε ακόμη και το 14%, σήμερα πλησιάζει το ποσοστό του γενικού πληθυσμού: λιγότερο από 3% στις περισσότερες χώρες και ακόμη μικρότερο στις φτωχές χώρες.

Το ποσοστό των γιατρών και των νοσηλευτών που μολύνονται «βρίσκεται σε σταθερή πτώση», υπογράμμισε η Αν Περοσό, επιδημιολόγος του ΠΟΥ, σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Τα υψηλά ποσοστά στην αρχή της πανδημίας εξηγούνται από την έλλειψη προστατευτικού εξοπλισμού σχεδόν παντού στον κόσμο, ακόμη και στις πιο πλούσιες χώρες. Τον γύρο του κόσμου είχαν κάνει τότε οι φωτογραφίες νοσηλευτών που προσπαθούσαν να προστατευθούν φορώντας σακούλες απορριμμάτων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!