Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Η Ουάσινγκτον δεν μπορεί να ανεχτεί τις επιθέσεις φιλοϊρανών στο Ιράκ
[Euro2day]: Η Ουάσινγκτον δεν μπορεί να ανεχτεί τις επιθέσεις φιλοϊρανών στο Ιράκ

[Euro2day]: Η Ουάσινγκτον δεν μπορεί να ανεχτεί τις επιθέσεις φιλοϊρανών στο Ιράκ

“Δεν μπορούμε να ανεχτούμε τις απειλές κατά των ανθρώπων μας, των στρατιωτών μας που υπηρετούν στο εξωτερικό. Δεν θα διστάσουμε να λάβουμε μέτρα, εάν είναι απαραίτητο για να προστατεύσουμε το προσωπικό μας”, δήλωσε ο Αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες προειδοποίησαν σήμερα ότι δεν θα ανεχτούν τις επιθέσεις των φιλοϊρανικών οργανώσεων κατά των αμερικανικών συμφερόντων στο Ιράκ, απειλώντας με αντίποινα, ενώ την ίδια στιγμή η ιρακινή κυβέρνηση ανησυχεί για μια πιθανή αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από τη χώρα.

“Δεν μπορούμε να ανεχτούμε τις απειλές κατά των ανθρώπων μας, των στρατιωτών μας που υπηρετούν στο εξωτερικό. Δεν θα διστάσουμε να λάβουμε μέτρα, εάν είναι απαραίτητο για να προστατεύσουμε το προσωπικό μας”, δήλωσε ο Αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τη Μέση Ανατολή Ντέιβιντ Σένκερ.

Ερωτήθηκε σε σχέση με τις πληροφορίες που κάνουν λόγο για αμερικανική απειλή για κλείσιμο της πρεσβείας των ΗΠΑ στη Βαγδάτη, κάτι που ωστόσο δεν επιβεβαίωσε ούτε διέψευσε.

“Δεν κάνουμε σχόλια για τις ιδιωτικές διπλωματικές συζητήσεις του υπουργού Εξωτερικών”, δήλωσε στους δημοσιογράφους, διαβεβαιώνοντας ότι η αμερικανική διπλωματία σκοπεύει να “συνεχίσει να εργάζεται” με τις ιρακινές αρχές για να “διασφαλίζει την προστασία” των αμερικανικών συμφερόντων.

Αρκετές πολιτικές και διπλωματικές πηγές επιβεβαίωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο είχε δώσει τελεσίγραφο την περασμένη εβδομάδα στο Ιράκ: ή οι επιθέσεις σταματούν ή η Ουάσινγκτον κλείνει την πρεσβεία της και ανακαλεί τους 3.000 στρατιώτες και τους διπλωμάτες της.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!