Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Οργη στη Βρετανία για το μπάλαχο με τη διεξαγωγή τεστ
[Euro2day]: Οργη στη Βρετανία για το μπάλαχο με τη διεξαγωγή τεστ

[Euro2day]: Οργη στη Βρετανία για το μπάλαχο με τη διεξαγωγή τεστ

Η κυβέρνηση σήμερα δεσμεύτηκε να κάνει ό,τι χρειαστεί για να ενισχύσει τη δυνατότητα των εργαστηρίων καθώς πολλοί είναι οι πολίτες εκείνοι σε ολόκληρη τη χώρα που δεν έχουν πρόσβαση στο τεστ.

Εν μέσω της λαϊκής οργής για τη συμφόρηση που παρατηρήθηκε στο βρετανικό σύστημα ελέγχων των πολιτών για τον κορωνοϊό, η κυβέρνηση σήμερα δεσμεύτηκε να κάνει ό,τι χρειαστεί για να ενισχύσει τη δυνατότητα των εργαστηρίων καθώς πολλοί είναι οι πολίτες εκείνοι σε ολόκληρη τη χώρα που δεν έχουν πρόσβαση στο τεστ.

Σε μια προσπάθεια να επιβραδύνει τον ρυθμό αύξησης του αριθμού των νεκρών από Covid-19 -έναν από τους υψηλότερους απολογισμούς θυμάτων στην Δύση-, ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δεσμεύτηκε τον Μάιο να δημιουργήσει ένα «κορυφαίο παγκοσμίως» σύστημα για τη διενέργεια τεστ και τον εντοπισμό της έκθεσης των πολιτών στον κορωνοϊό. Αλλά οι αλεπάλληλες προσπάθειες δημοσιογράφων του Reuters να υποβληθούν σε τεστ απέτυχαν, ενώ σε ένα κέντρο διενέργειας του τεστ στο Σάουδεντ-ον-Σι της ανατολικής Αγγλίας, εκατοντάδες πολίτες στέκονταν στην ουρά για να υποβληθούν σε τεστ, κάποιοι από τις 05:00 GMT.

«Η ικανότητα των εργαστηρίων υπήρξε ένα ζήτημα, το διαχειριζόμαστε», δήλωσε στο Sky News ο υπουργός Δικαιοσύνης Ρόμπερτ Μπάκλαντ. «Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να διασφαλίσουμε ότι έχουμε αυτή τη δυνατότητα», είπε στο BBC TV.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!