Δευτέρα, 25 Μαΐου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Οργανισμός Αξιολόγησης Αυστρίας: Υπό δοκιμή 79 εμβόλια και 155 φάρμακα
[Euro2day]: Οργανισμός Αξιολόγησης Αυστρίας: Υπό δοκιμή 79 εμβόλια και 155 φάρμακα

[Euro2day]: Οργανισμός Αξιολόγησης Αυστρίας: Υπό δοκιμή 79 εμβόλια και 155 φάρμακα

Ποια σκευάσματα και ποιες ερευνητικές προσπάθειες είναι πιο κοντά στην τελική φάση. Τα «επαναπροσανατολισμένα» φάρμακα, η κρίσιμη διάκριση και ο κίνδυνος επιπλοκών.

Παγκόσμια επιστημονική κινητοποίηση, έχει σημάνει ο νέος κορωνοϊός. Τεράστιος αριθμός ειδικών από ολόκληρο τον κόσμο βρίσκεται σε φάση αναζήτησης εμβολίου και φαρμάκων κατά του SARS-COV 2, ο οποίος έχει προκαλέσει – μέχρι σήμερα – πάνω από 1,7 εκατομμύριο λοιμώξεις και περισσότερους από 108.000 θανάτους παγκοσμίως.

Υπό μελέτη βρίσκονται 79 εμβόλια κατά του ιού, με ορίζοντα ολοκλήρωσης από 40 μέρες και πάνω, 155 φάρμακα για την αντιμετώπιση της CoViD-19, ενώ σε εξέλιξη είναι 29 κλινικές μελέτες οι οποίες έχουν αδειοτηθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πιο κοντά στην τελική φάση είναι τα εμβόλια: novatax (σε 3 μήνες), το εμβόλιο του Shanghai East Hospital – Stermina Therapeutics (κάτω από 40 μέρες), το εμβόλιο του Πανεπιστημίου της Saskatchewan (δοκιμάζεται σε ζώα σε 6 – 8 εβδομάδες), το εμβόλιο Alpha – O Peptides (ξεκινούν δομικές σε ζώα) και το εμβόλιο του Kentucky Bio Processiung (ξεκίνησαν δοκιμές σε ζώα).

Τα στοιχεία προκύπτουν από το πρώτο “Horizon Scanning Report” σχετικά με την CoViD-19, το οποίο εκδόθηκε από το Ινστιτούτο Αξιολόγησης Τεχνολογίας Υγείας (ΗΤΑ) της Αυστρίας (ΑΙΗΤΑ) και δημοσιοποιήθηκε από την πρόεδρο της Ελληνικής Επιτροπής ΗΤΑ, επίκουρη καθηγήτρια Παιδιατρικής Φλώρα Μπακοπούλου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!