Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Οπλοστάσιο κατά των τεχνολογικών κολοσσών χτίζει η Κομισιόν
[Euro2day]: Οπλοστάσιο κατά των τεχνολογικών κολοσσών χτίζει η Κομισιόν

[Euro2day]: Οπλοστάσιο κατά των τεχνολογικών κολοσσών χτίζει η Κομισιόν

Οι εταιρείες που είναι γνωστές με το ακρώνυμο GAFA (από τα αρχικά των Google, Amazon, Facebook και Apple) είναι “υπερβολικά μεγάλες για να μην μας απασχολούν”, σημείωσε ο Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιδιώκει να ενισχύσει ως το 2020 το κατασταλτικό οπλοστάσιό της κατά της ηγεμονίας των γιγάντων της ψηφιακής τεχνολογίας, με μέτρα τα οποία μπορεί να φτάνουν έως και τον αποκλεισμό τους από την ενιαία αγορά, δήλωσε ο Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς Τιερί Μπρετόν στους Financial Times.

Οι εταιρείες που είναι γνωστές με το ακρώνυμο GAFA (από τα αρχικά των διακριτικών τίτλων των εταιρειών Google, Amazon, Facebook και Apple) είναι “υπερβολικά μεγάλες για να μην μας απασχολούν”, σημείωσε ο Επίτροπος, σύμφωνα με τον οποίο η ΕΕ “χρειάζεται μια καλύτερη επίβλεψη” αυτών των πολύ μεγάλων εταιρειών, όπως συνέβη και με την ενισχυμένη ρύθμιση της δραστηριότητας των τραπεζών μετά την κρίση του 2008.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα αποκαλύψει μια νέα νομοθεσία ως τα τέλη του έτους (την “Digital Services Act”), κάτι το οποίο αποτελεί προτεραιότητά της, προκειμένου να υπάρχει καλύτερη επίβλεψη του τρόπου με τον οποίο οι μεγάλες πλατφόρμες επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους, επιτίθενται στην παραπληροφόρηση ή διαχειρίζονται τα προσωπικά δεδομένα. Αυτή η νομοθεσία έχει στόχο την καλύτερη προστασία των καταναλωτών και των μικρότερων ανταγωνιστών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!