Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: ΟΠΑΠ: Τιμή-στόχο 9,5 ευρώ και «προσεκτική» ανάπτυξη βλέπει η Edison
[Euro2day]: ΟΠΑΠ: Τιμή-στόχο 9,5 ευρώ και «προσεκτική» ανάπτυξη βλέπει η Edison

[Euro2day]: ΟΠΑΠ: Τιμή-στόχο 9,5 ευρώ και «προσεκτική» ανάπτυξη βλέπει η Edison

Η εικόνα μετά τη λήξη της καραντίνας χαρακτηρίζεται ενθαρρυντική, όμως σημασία έχει η στάση της διοίκησης, η οποία προχωράει σε πολύ προσεκτικές κινήσεις για το υπόλοιπο του έτους, τονίζει ο οίκος.

Η τιμή της μετοχής του ΟΠΑΠ , όπως αναφέρει η Edison, έχει ανακάμψει από τα χαμηλά της τον μήνα Μάρτιο, αλλά έχει υποχωρήσει ελαφρώς τις τελευταίες εβδομάδες.

Ο δείκτης EV/EBITDA για το 2021, το οποίο είναι το πρώτο έτος πλήρους ενοποίησης του Stoiximan, είναι 8,3x φορές ενώ η αποτίμηση με βάση το υπόδειγμα προεξόφλησης ταμειακών ροών (DCF) δείχνει στα 9,5 ευρώ/μετοχή, με δυνατότητα αύξησης κατά 2,2 ευρώ/μετοχή, στην περίπτωση που επιλυθούν τα θέματα με τα προκαταβεβλημένα φορολογικά περιουσιακά στοιχεία ύψους 1,8 δισ. ευρώ του Ομίλου τον Οκτώβριο, αναφέρει η Edison.

Η εικόνα μετά τη λήξη της καραντίνας χαρακτηρίζεται ενθαρρυντική, όμως σημασία έχει η στάση της διοίκησης, η οποία προχωράει σε πολύ προσεκτικές κινήσεις για το υπόλοιπο του έτους.

Tα έσοδα (GGR – Gross Gaming Revenue) του OΠAΠ λόγω της πανδημίας μειώθηκαν κατά 53,2%. Όπως αναμενόταν, το κόστος διαχειρίστηκε σωστά, έτσι ώστε η κερδοφορία του EBITDA να αποκατασταθεί μέχρι το τέλος της περιόδου και η παραγωγή ελεύθερων ταμειακών ροών βελτιώθηκε σε σχετική βάση.

Μετά το lockdown, η συνολική ανάκαμψη χαρακτηρίστηκε «ενθαρρυντική», αλλά η διοίκηση επαναλαμβάνει μια προσεκτική προοπτική για το υπόλοιπο του έτους, δεδομένης της μακροοικονομικής αβεβαιότητας και της επανεμφάνισης της Covid-19 σε μέρη της χώρας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!