Παρασκευή, 3 Απριλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Ομάδα αντιμετώπισης της κρίσης του κορωνοϊού δημιούργησε το Βερολίνο
[Euro2day]: Ομάδα αντιμετώπισης της κρίσης του κορωνοϊού δημιούργησε το Βερολίνο

[Euro2day]: Ομάδα αντιμετώπισης της κρίσης του κορωνοϊού δημιούργησε το Βερολίνο

Ο ομοσπονδιακός υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζέεχοφερ δήλωσε σήμερα στο Βερολίνο ότι η κατάσταση «έχει επιδεινωθεί σημαντικά».

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας δημιούργησε μια ομάδα αντιμετώπισης της κρίσης του κορωνοϊού.

Ο ομοσπονδιακός υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζέεχοφερ δήλωσε σήμερα στο Βερολίνο ότι η κατάσταση «έχει επιδεινωθεί σημαντικά», ενώ ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν πρόσθεσε: «θα πρέπει να υπολογίζουμε ότι η επιδημία θα εξαπλωθεί και στη Γερμανία».

Ο Ζέεχοφερ είπε ότι η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για την προστασία του πληθυσμού.

Το κυριότερο είναι να σπάσουμε τις αλυσίδες μετάδοσης της λοίμωξης από το εξωτερικό προς τη Γερμανία και εντός της χώρας. Ο Σπαν ζήτησε από τους ταξιδιώτες οι οποίοι επέστρεψαν στη Γερμανία από την Κίνα, τη Νότια Κορέα, την Ιαπωνία, το Ιράν και την Ιταλία να δηλώσουν άμεσα τον τόπο διαμονής τους στις αρχές.

Το «Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ» προειδοποίησε ότι ο ιός μπορεί να μεταδοθεί πολύ εύκολα και ότι το ποσοστό διάδοσης είναι υψηλό. «Γι ‘αυτό πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τον περιορίσουμε», δήλωσε ο επικεφαλής του, ο Λόταρ Βίλερ, στην πρώτη από τις προγραμματισμένες καθημερινές ενημερωτικές συναντήσεις σχετικά με την κατάσταση και πρόσθεσε : «Πρέπει να κερδίσουμε χρόνο. Δεν υπάρχει ούτε εμβόλιο, ούτε γνωρίζει κανείς ποιοι θεραπευτικοί παράγοντες θα βοηθήσουν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!