Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Ολοκληρώθηκε η πρώτη «Ημέρα Καριέρας ΟΑΕΔ» στη Θεσσαλονίκη
[Euro2day]: Ολοκληρώθηκε η πρώτη «Ημέρα Καριέρας ΟΑΕΔ» στη Θεσσαλονίκη

[Euro2day]: Ολοκληρώθηκε η πρώτη «Ημέρα Καριέρας ΟΑΕΔ» στη Θεσσαλονίκη

Η εκδήλωση διοργανώθηκε στο πλαίσιο της 85ης ΔΕΘ, με τη συμμετοχή συνολικά 28 εταιρειών που αναζητούσαν υποψηφίους για 600 θέσεις εργασίας/

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία, η πρώτη από μια σειρά εκδηλώσεων με την επωνυμία «Ημέρα Καριέρας ΟΑΕΔ» με την υποστήριξη της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ. Η εκδήλωση διοργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της 85ης ΔΕΘ, με τη συμμετοχή συνολικά 28 εταιρειών που αναζητούσαν υποψηφίους για 600 θέσεις εργασίας, στους κλάδους βιομηχανίας τροφίμων, τεχνολογίας, παροχής ιατρικών & νοσηλευτικών υπηρεσιών, παραγωγής και εμπορίας καλλυντικών και ενδυμάτων, τηλεπικοινωνιών, τεχνικών/κατασκευών κ.α.

Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε: «Ο ΟΑΕΔ αλλάζει, μετασχηματίζεται, επιχειρεί να γίνεται κάθε μέρα πιο χρήσιμος στους ανέργους και τους εργαζόμενους. Στο πλαίσιο αυτής της νέας αντίληψης ξεκίνησε να οργανώνει μέρες καριέρας, όπως γίνεται από αντίστοιχους οργανισμούς σε όλες τις προηγμένες χώρες. Η πρωτοβουλία αυτή φέρνει στην πράξη πιο κοντά τις επιχειρήσεις με τους εργαζόμενους και τους ανέργους, ιδιαίτερα τους νέους. Σήμερα είναι η αρχή αντίστοιχων πρωτοβουλιών, οι οποίες θα φέρουν τις Ελληνίδες και τους Έλληνες πιο κοντά στον ΟΑΕΔ, αλλά και θα οδηγήσουν τον ΟΑΕΔ να υπηρετεί καλύτερα το σκοπό του. Θέλουμε έναν ΟΑΕΔ σύγχρονο όχι μόνο μέσα αλλά και έξω από τα γραφεία του, δίπλα στην κοινωνία και σε όλους όσους τον έχουν ανάγκη».

Ο Διοικητής του ΟΑΕΔ Σπύρος Πρωτοψάλτης δήλωσε: «Προτεραιότητα του ΟΑΕΔ είναι η αποτελεσματική σύζευξη όσων αναζητούν εργασία με τις επιχειρήσεις που αναζητούν προσωπικό, διότι ο ρόλος μας είναι να στηρίξουμε όλους τους ανέργους ώστε να επανενταχθούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα στην αγορά εργασίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!