Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Ολο το πακέτο στήριξης για τον Ιανουάριο
[Euro2day]: Ολο το πακέτο στήριξης για τον Ιανουάριο

[Euro2day]: Ολο το πακέτο στήριξης για τον Ιανουάριο

Πώς θα μοιραστεί ποσό 1,5 δισ. ευρώ με νέο κύκλο Επιστρεπτέας Προκαταβολής. Ποιοι επωφελούνται από τον μηδενισμό των ενοικίων. Τα προγράμματα δανειοδότησης μικρών εταιρειών, η επιδότηση θερμαντικών σωμάτων και τα e-shop.

Με μηδενικά ενοίκια τον Ιανουάριο για επιχειρήσεις οι οποίες θα είναι κλειστές με κρατική εντολή έως τις 11 του μήνα και 1,5 δισ. ευρώ μέσω του νέου κύκλου επιστρεπτέας προκαταβολής, το υπουργείο Οικονομικών επιχειρεί να κρατήσει «ζεστή» την αγορά στις αρχές του νέου έτους , στη σκιά της πανδημίας.

Παράλληλα ενεργοποιούνται νέα σχήματα κρατικών ενισχύσεων για το δανεισμό μικρών επιχειρήσεων, ανοίγουν προγράμματα ΕΣΠΑ στο λιανεμπόριο και την εστίαση και παραμένει ενεργό και το μέτρο των «κουρεμένων» ενοικίων κατά 40% για πληττόμενες επιχειρήσεις.

Συγκεκριμένα τον Ιανουάριο:

1. Επιστρεπτέα προκαταβολή. Εντός των αμέσως προσεχών ημερών, αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων στον πέμπτο κύκλο με προϋπολογισμό 1,5 δισ. ευρώ, εκ των οποίων και πάλι το 50% θα είναι μη επιστρεπτέο. Θα μετρά ο τζίρος της περιόδου Σεπτεμβρίου-Δεκεμβρίου, θα προβλέπεται και πάλι ελάχιστη ενίσχυση 1.000 ευρώ για ελεύθερους επαγγελματίες, αλλά σε αντιδιαστολή με τον τέταρτο κύκλο πρώτα θα υποβληθούν οι αιτήσεις και σε δεύτερο χρόνο θα γίνουν οι πληρωμές, έως το τέλος Ιανουαρίου. Οι ενισχύσεις θα δοθούν με ρήτρα μη απολύσεων έως το τέλος Ιουνίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!