Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Ολες οι αλλαγές για αναστολές εργασίας, άδειες και καραντίνα
[Euro2day]: Ολες οι αλλαγές για αναστολές εργασίας, άδειες και καραντίνα

[Euro2day]: Ολες οι αλλαγές για αναστολές εργασίας, άδειες και καραντίνα

Στη Βουλή οδεύει σχέδιο νόμου με παλαιά και νέα μέτρα για εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους. Πώς θα καλυφθεί το διάστημα καραντίνας. Τι θα ισχύσει για γονείς, αν νοσήσει το παιδί τους. Ποιοι εντάσσονται στην ειδική επιδότηση των 534 ευρώ.

Με έως και 3 ώρες επιπλέον απασχόληση την ημέρα, κατά την επιστροφή τους στην εργασία, θα αναπληρώνουν το χρόνο που τίθενται σε καραντίνα οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα. Αυτό προβλέπει διάταξη που αναμένεται να περιληφθεί στο σχέδιο νόμου με το οποίο η κυβέρνηση θα κυρώσει νέα και παλαιά μέτρα στήριξης των μισθωτών, εργαζόμενων ή και γονέων. Βάσει του σχεδιασμού, το σχέδιο νόμου θα κατατεθεί στη βουλή έως και αύριο Τετάρτη.

Πρόκειται για το φθινοπωρινό πακέτο μέτρων που περιλαμβάνει μέτρα για πάνω από 500.000 εργαζόμενους και άνεργους, με στόχο να περιοριστεί η διαφαινόμενη εκτίναξη της ανεργίας. Από το πακέτο αυτό ξεχωρίζει η διαδικασία αναπλήρωσης της περιόδου αναγκαστικής καραντίνας που ενδέχεται να τεθεί ένας εργαζόμενος. Πρώτη λύση παραμένει η τηλεργασία, όμως η διάταξη αφορά τους εργαζόμενους που δεν μπορούν να λειτουργήσουν εξ αποστάσεως.

Αναλυτικά, προβλέπεται ότι ο εργαζόμενος που μπαίνει σε προληπτική καραντίνα για 7 ή 14 ημέρες, όπως απαιτεί ο ΕΟΔΥ, προκειμένου να προστατευτεί ο ίδιος και οι συνάδελφοί του από πιθανή έκθεση σε κίνδυνο λόγω του κορωνοϊού, θα λαμβάνει κανονικά το μισθό του και θα καλύπτονται οι εισφορές του από τον εργοδότη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!