Σάββατο, 12 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: H Oυκρανία θα διατηρήσει το lockdown παρά τη μείωση των κρουσμάτων
[Euro2day]: H Oυκρανία θα διατηρήσει το lockdown παρά τη μείωση των κρουσμάτων

[Euro2day]: H Oυκρανία θα διατηρήσει το lockdown παρά τη μείωση των κρουσμάτων

Τη Δευτέρα η Ουκρανία κατέγραψε 535 νέα κρούσματα, τον χαμηλότερο ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων τον τελευταίο περίπου χρόνο.

Το υπουργείο Υγείας της Ουκρανίας θα προτείνει η κυβέρνηση να διατηρήσει τους περιορισμούς του lockdown για το καλοκαίρι παρά τη μείωση του αριθμού των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Βίκτορ Λιάσκο.

Τη Δευτέρα η Ουκρανία κατέγραψε 535 νέα κρούσματα, τον χαμηλότερο ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων τον τελευταίο περίπου χρόνο και σύμφωνα με το υπουργείο τα ποσοστά μόλυνσης μειώθηκαν για όγδοη συναπτή εβδομάδα.

Ωστόσο, σήμερα η χώρα κατέγραψε 1.385 νέα κρούσματα και 77 θανάτους.

«Παρά τη βελτίωση της κατάστασης δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι δεν έχει ξεπεραστεί η COVID-19», είπε ο Λιάσκο σε κυβερνητική σύσκεψη με τηλεδίασκεψη. «Καμία από τις ευρωπαϊκές χώρες, όπου η κατάσταση με τα κρούσματα και τους εμβολιασμούς έχει βελτιωθεί, δεν έχει άρει πλήρως τα περιοριστικά μέτρα για την πανδημία», είπε ο υπουργός προσθέτοντας ωστόσο ότι η κυβέρνηση πιθανόν να χαλαρώσει κάποιους περιορισμούς.

Ο ίδιος πάντως δεν διευκρίνισε πότε πιθανόν να λάβει απόφαση η κυβέρνηση για την παράταση του lockdown.

Η Ουκρανία, η οποία έχει πληθυσμό 41 εκατομμύρια κατοίκους, είναι μια από τις περισσότερο πληγείσες χώρες της Ευρώπης μέχρι στιγμής με περίπου 2,22 εκατομμύρια κρούσματα κορονοϊού και 51.410 θανάτους μέχρι σήμερα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!