Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: ΟΗΕ: Ο κόσμος πρέπει να ακούσει τους νέους για να εμπνευστεί
[Euro2day]: ΟΗΕ: Ο κόσμος πρέπει να ακούσει τους νέους για να εμπνευστεί

[Euro2day]: ΟΗΕ: Ο κόσμος πρέπει να ακούσει τους νέους για να εμπνευστεί

«Τα παιδιά και οι νέοι μας δείχνουν τον δρδόμο, δήλωσε ο γενικός γραμμάτεας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες.

Ο κόσμος «πρέπει να ακούσει» τη νεολαία και «να καθοδηγηθεί» από τις δικές της προτεραιότητες, δήλωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, εγκαινιάζοντας ένα εφήμερο, εντυπωσιακό έργο τέχνης, του Γάλλου καλλιτέχνη Σεϊπί, στους κήπους της έδρας του Οργανισμού στη Νέα Υόρκη.

«Τα παιδιά και οι νέοι μας δείχνουν τον δρδόμο. Ελπίζω ότι οι ηγέτες θα εμπνευστούν από την τέχνη του Σεϊπί για να αναλογιστούν πώς θα μπορέσουμε να δούμε πέρα από το άμεσο περιβάλλον μας, σεβόμενοι τη φύση και τον πλανήτη μας», υπογράμμισε ο Γκουτέρες.

Την επόμενη εβδομάδα ξεκινούν στη Νέα Υόρκη οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης των 193 χωρών μελών του ΟΗΕ. Παρά την πανδημία της Covid-19 αναμένεται να παραστούν στη Γενική Συνέλευση περίπου 100 ηγέτες κρατών και κυβερνήσεων και πολλές δεκάδες υπουργοί.

Το έργο «Κόσμος σε Εξέλιξη Β΄» παρουσιάζει δύο καθισμένα παιδιά που δημιουργούν μαζί τον ιδανικό κόσμο τους.

Ο Γκιγιόμ Λεγκρό ή Σεϊπί (Saype – από τις αγγλικές λέξεις say (λέω) και peace (ειρήνη) είναι ένα 32χρονος Γάλλος καλλιτέχνης, γνωστός για τα γιγαντιαία ζωγραφικά έργα του σε γκαζόν, με χρήση χρωμάτων φιλικών προς το περιβάλλον. Το 2020 είχε φιλοξενηθεί στην έδρα του ΟΗΕ στη Γενεύη ένα άλλο έργο του, το «Κόσμος σε Εξέλιξη Α’».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!