Τετάρτη, 3 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: ΟΗΕ: Σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα η επανεγκατάσταση προσφύγων
[Euro2day]: ΟΗΕ: Σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα η επανεγκατάσταση προσφύγων

[Euro2day]: ΟΗΕ: Σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα η επανεγκατάσταση προσφύγων

Οι μεγαλύτεροι αριθμοί το 2020 προέρχονταν από τη Συρία, τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και τη Μιανμάρ. Οι τρεις χώρες που δέχτηκαν περισσότερους πρόσφυγες ήταν οι ΗΠΑ, η Σουηδία και ο Καναδάς.

Μόλις 22.770 πρόσφυγες επανεγκαταστάθηκαν μέσω της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες το 2020 σε όλο τον κόσμο, την ώρα που εκτιμάται ότι 1,44 εκατομμύρια πρόσφυγες βρίσκονται σε επείγουσα ανάγκη για επανεγκατάσταση παγκοσμίως.

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες σημειώνει ότι πρόκειται για τα πιο χαμηλά επίπεδα επανεγκατάστασης τις τελευταίες δύο δεκαετίες και αυτό προκύπτει από τις χαμηλές ποσοστώσεις που ορίζουν τα κράτη και από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού, που έχουν οδηγήσει σε καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις και τον προγραμματισμό.

Οι μεγαλύτεροι αριθμοί προσφύγων που επανεγκαταστάθηκαν το 2020 προέρχονταν από τη Συρία, τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και τη Μιανμάρ. Οι τρεις χώρες που δέχτηκαν περισσότερους πρόσφυγες μέσω επανεγκατάστασης (resettlement) ήταν οι ΗΠΑ, η Σουηδία και ο Καναδάς.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!