Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Τα οφέλη της εταιρικής διακυβέρνησης αναδείχθηκαν σε συνέδριο
[Euro2day]: Τα οφέλη της εταιρικής διακυβέρνησης αναδείχθηκαν σε συνέδριο

[Euro2day]: Τα οφέλη της εταιρικής διακυβέρνησης αναδείχθηκαν σε συνέδριο

Στο συνέδριο του Συνδέσμου Ανωνύμων Εταιριών και ΕΠΕ τοποθετήθηκαν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΧΑ Σωκράτης Λαζαρίδης και η πρόεδρος της Κεφαλαιαγοράς Βασ. Λαζαράκου.

Πολλά τα οφέλη για τις μη εισηγμένες εταιρείες και μάλιστα για τις οικογενειακές επιχειρήσεις από την εφαρμογή των διατάξεων της εταιρικής διακυβέρνησης. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν οι εισηγητές στην εκδήλωση του Συνδέσμου Ανωνύμων Εταιριών και ΕΠΕ.

Με συντονιστή τον Πρόεδρο του Συνδέσμου, κ. Σίμο Αναστασόπουλο, η κα Ιωάννα Αναστασοπούλου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη σημασία της υιοθέτησης κανόνων και καλών πρακτικών για τη λήψη αποφάσεων στο ΔΣ, ο Πρόεδρος του ΧΑ και Πρόεδρος της Επιτροπής για την Εταιρική Διακυβέρνηση και την Κεφαλαιαγορά του Συνδέσμου, κ. Σωκράτης Λαζαρίδης, τόνισε τη σημασία που δίνεται διεθνώς στο θεσμό, και η Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, κα Βασιλική Λαζαράκου, παρουσίασε συνοπτικά τον νέο νόμο για την Εταιρική Διακυβέρνηση που εφαρμόζεται στις εισηγμένες.

Στη συνέχεια ο κ. Στάθης Ποταμίτης, Managing Partner της Ποταμίτης Βεκρής, παρουσίασε και ανέλυσε τις Ειδικές Πρακτικές Καλής Εταιρικής Διακυβέρνησης για τις μη εισηγμένες, η κα Ξένια Καζόλη, Μέλος Δ.Σ. του Ελληνικού Συμβουλίου Εταιρικής Διακυβέρνησης, έδωσε το στίγμα των οικογενειακών επιχειρήσεων τόσο διεθνώς όσο και στην Ελλάδα και αναφέρθηκε εκτενώς σε εκείνες τις πρακτικές εταιρικής διακυβέρνησης που ενδείκνυται να υιοθετήσουν οι οικογενειακές επιχειρήσεις ώστε να αντιμετωπίσουν με επιτυχία προκλήσεις όπως τη διαδοχή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!