Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: «Οχι» από Δικαστές-Εισαγγελείς στη διεύρυνση λειτουργίας των δικαστηρίων
[Euro2day]: «Οχι» από Δικαστές-Εισαγγελείς στη διεύρυνση λειτουργίας των δικαστηρίων

[Euro2day]: «Οχι» από Δικαστές-Εισαγγελείς στη διεύρυνση λειτουργίας των δικαστηρίων

Δεν μπορούμε να δεχθούμε την διακινδύνευση της υγείας και της ζωής όσων καθημερινά θα συνωστίζονται στα Δικαστήρια, τονίζουν σε ανακοίνωση.

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων(ΕΔΕ), εκφράζει την αντίθεσή της στη νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση για τη διεύρυνση του πλαισίου λειτουργίας των δικαστηρίων από αύριο, τη στιγμή που τα κρούσματα από covid είναι υψηλά. Στην ανακοίνωση της ΕΔΕ σημειώνεται, επίσης, ότι πρέπει να γίνει άμεσα εμβολιασμός όλων των παραγόντων της Δικαιοσύνης προκειμένου να λειτουργήσουν τα δικαστήρια.

Ειδικότερα, η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Μετά από πολλές παλινωδίες και αυτοαναιρέσεις χωρίς κανέναν προηγούμενο διάλογο με τις Δικαστικές Ενώσεις, το υπουργείο Δικαιοσύνης αποφάσισε την διεύρυνση του πλαισίου λειτουργίας των δικαστηρίων από αύριο. Τη στιγμή που τα κρούσματα από covid βρίσκονται σταθερά πάνω από 3.000 ημερησίως, με το μεγαλύτερο αριθμό νεκρών τους τελευταίους μήνες και τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας υπερπλήρεις, με πέντε επιβεβαιωμένα κρούσματα σε δικαστές την προηγούμενη εβδομάδα στο Πρωτοδικείο Πειραιά, η απόφαση του υπουργείου μοιάζει τουλάχιστον επικίνδυνη. Από αύριο θα βρίσκονται καθημερινά εκτεθειμένοι στην πανδημία χιλιάδες δικαστικοί λειτουργοί, δικαστικοί υπάλληλοι, δικηγόροι και πολίτες που θα μεταβαίνουν σε μεγάλα δικαστήρια της χώρας, χωρίς προηγούμενο εμβολιασμό.

Μια πρόχειρη εκτίμηση υπολογίζει πάνω από 2.000 τους πολίτες και τους παράγοντες της δίκης που θα συγκεντρώνονται καθημερινά στο Πρωτοδικείο Αθηνών. Είναι η μεγαλύτερη και μαζικότερη συγκέντρωση ανθρώπινου προσωπικού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!