Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Ντρίπλα EKT στο Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας
[Euro2day]: Ντρίπλα EKT στο Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας

[Euro2day]: Ντρίπλα EKT στο Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας

Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας αποφάνθηκε τον Μάιο ότι η ΕΚΤ παραβίασε τη δικαιοδοσία της με τις αγορές κρατικών ομολόγων άνω των €2 τρισ.

H Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα συμφώνησε να προσκομίσει στις γερμανικές αρχές έγγραφα που αποδεικνύουν την αναλογικότητα των πολιτικών που εφαρμόζει, σε μια προσπάθεια να υπερβεί την πρόκληση του γερμανικού Συνταγματικού Δικαστηρίου, ανέφεραν δύο πηγές στο Reuters.

Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας αποφάνθηκε τον Μάιο ότι η ΕΚΤ παραβίασε τη δικαιοδοσία της με τις αγορές κρατικών ομολόγων άνω των 2 τρισ. ευρώ, διατάσσοντας την Bundesbank να διακόψει τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα.

Σε μια συμβιβαστική κίνηση, η ΕΚΤ συμφώνησε να δώσει στον πρόεδρο της γερμανικής κεντρικής τράπεζας Γιενς Βάιντμαν αδημοσίευτα έγγραφα, τα οποία δικαιολογούν τις πολιτικές της. Στη συνέχεια, ο Γερμανός κεντρικός τραπεζίτης μπορεί να τα παρουσιάσει στο γερμανικό κοινοβούλιο και τη γερμανική κυβέρνηση.

Οι πηγές πρόσθεσαν ότι ενώ τα έγγραφα είναι αδημοσίευτα, πολλά είχαν κατατεθεί στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο όταν εξέτασε τις κατηγορίες κατά του προγράμματος αγοράς ομολόγων.

Εκπρόσωπος της ΕΚΤ αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο.

Μετά την υποβολή των εγγράφων, το επόμενο βήμα είναι να αξιολογήσει η γερμανική κυβέρνηση και η Bundesbank αν το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων τηρεί την αρχή της αναλογικότητας.

Η απόφαση της Τέταρτης επιτρέπει στην ΕΚΤ να βοηθήσει την Bundesbank να τηρήσει τη διορία που έχει θέσει το Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας χωρίς ταυτόχρονα να απαντάει άμεσα στους Γερμανούς δικαστές, το οποίο θα δημιουργούσε ένα επικίνδυνο προηγούμενο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!