Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: «Νταντάδες της γειτονιάς» θα φροντίζουν βρέφη έως 2,5 ετών
[Euro2day]: «Νταντάδες της γειτονιάς» θα φροντίζουν βρέφη έως 2,5 ετών

[Euro2day]: «Νταντάδες της γειτονιάς» θα φροντίζουν βρέφη έως 2,5 ετών

Τι προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Εργασίας για το νέο θεσμό. Πώς θα επιλέγονται οι «νταντάδες». Πώς θα επιδοτούνται οι νέοι γονείς. Πιλοτικά, το πρόγραμμα ξεκινά τον Φεβρουάριο, με στόχο την καθολική του εφαρμογή εντός του 2022.

Τον νέο θεσμό των «νταντάδων της γειτονιάς» εισάγει στη χώρα μας διάταξη του υπουργείου Εργασίας που αναμένεται τις επόμενες μέρες να κατατεθεί στη Βουλή, με στόχο την στήριξη της οικογένειας και των εργαζόμενων γυναικών. Πρόκειται για ένα πιλοτικό πρόγραμμα, όπου οι γονείς θα μπορούν μέσα από μια πλατφόρμα να επιλέγουν φροντιστή για το βρέφος τους, ηλικίας έως 2,5 μηνών, έχοντας οικονομική στήριξη από το κράτος. Μάλιστα, για πρώτη φορά, δίνεται η επιλογή φύλαξης του βρέφους στο σπίτι της οικογένειας.

Αναλυτικά, όπως προβλέπει και η σχετική διάταξη, το πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς» αφορά τη φύλαξη βρεφών ηλικίας από δύο μηνών έως 2,5 ετών και προβλέπει την οικονομική ενίσχυση των εργαζομένων -κυρίως- γονέων, των μονογονέων και των αναδόχων για τη φύλαξη του παιδιού ή των παιδιών τους από διαπιστευμένους επιμελητές/ επιμελήτριες είτε στο σπίτι του παιδιού είτε στο σπίτι του επιμελητή/της επιμελήτριας. Η πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος, το οποίο θα συγχρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ, θα ξεκινήσει το Φεβρουάριο του 2022 σε δήμους της χώρας, ενώ αμέσως μετά θα εφαρμοστεί σταδιακά πανελλαδικά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!