Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Η Νότια Κορέα θα πληρώσει περισσότερα για την στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ
[Euro2day]: Η Νότια Κορέα θα πληρώσει περισσότερα για την στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ

[Euro2day]: Η Νότια Κορέα θα πληρώσει περισσότερα για την στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ

Η προτεινόμενη «Συμφωνία Ειδικών Μέτρων» θα αντικαταστήσει τον προηγούμενο διακανονισμό, η εφαρμογή του οποίου έληξε το 2019.

Η Νότια Κορέα θα αυξήσει τη συνεισφορά της στο οικονομικό κόστος των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων που σταθμεύουν στη χώρα, στο πλαίσιο μιας συμφωνίας που επιτεύχθηκε με τις ΗΠΑ, όπως ανακοίνωσε χθες, Κυριακή, το αμερικανικό υπουργείο των Εξωτερικών, ξεπερνώντας ένα σημείο τριβής στις σχέσεις μεταξύ των δύο συμμάχων.

Η συμφωνία αντανακλά «τη δέσμευση της κυβέρνησης Μπάιντεν για την αναζωογόνηση και τον εκσυγχρονισμό των δημοκρατικών συμμαχιών μας σε ολόκληρο τον κόσμο, για την προώθηση της κοινής ασφάλειας και ευημερίας» σύμφωνα με μία εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Η προτεινόμενη «Συμφωνία Ειδικών Μέτρων» θα αντικαταστήσει τον προηγούμενο διακανονισμό, η εφαρμογή του οποίου έληξε το 2019.

Η ίδια εκπρόσωπος δήλωσε πως η συμφωνία συμπεριέλαβε «μία αύξηση των συνεισφορών υποστήριξης από τη φιλοξενούμενη χώρα», χωρίς ωστόσο, να δημοσιοποιήσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Περίπου 28.500 Αμερικανοί στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί στη Νότια Κορέα ως δύναμη αποτροπής έναντι της Βόρειας Κορέας. Ποσοστό μεγαλύτερο του 90% των συνεισφορών της Σεούλ υπό την προηγούμενη συμφωνία, επέστρεφε απευθείας στην οικονομία της Νότιας Κορέας, πρόσθεσε η εκπρόσωπος του αμερικανικού ΥΠΕΞ.

Οι διαπραγματεύσεις είχαν φτάσει σε αδιέξοδο μετά την απόρριψη από τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ της προσφοράς της Σεούλ, προκειμένου να καταβάλει αύξηση κατά 13% της συνεισφοράς της ώστε να φθάσει το περίπου 1 δισεκατομμύριο δολαρίων ετησίως, ενώ απαιτούσε πέντε δισεκατομμύρια δολάρια. Η Σεούλ καταβάλλει σήμερα περίπου 920 εκατομμύρια δολάρια ετησίως.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!