Κυριακή, 1 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Νορβηγικό ενδιαφέρον για επενδύσεις ΑΠΕ στην Ελλάδα
[Euro2day]: Νορβηγικό ενδιαφέρον για επενδύσεις ΑΠΕ στην Ελλάδα

[Euro2day]: Νορβηγικό ενδιαφέρον για επενδύσεις ΑΠΕ στην Ελλάδα

Εκπρόσωποι 54 επιχειρήσεων και φορέων, ενημερώθηκαν για την πορεία των επενδύσεων στον τομέα των ΑΠΕ στη χώρα μας. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις προοπτικές που υπάρχουν για περαιτέρω ανάπτυξη αλλά και το έντονο ενδιαφέρον για επενδύσεις, από εταιρίες του εξωτερικού.

Το ενδιαφέρον νορβηγικών εταιρειών για επιχειρηματικές συνεργασίες στην Ελλάδα, στον ταχύτατα αναπτυσσόμενο κλάδο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, καταγράφηκε κατά τη διάρκεια διαδικτυακού, επενδυτικού σεμιναρίου, το οποίο διεξήχθη χθες, Πέμπτη 1η Ιουλίου 2021. Το webinar διοργάνωσε η Enterprise Greece (Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου) και η εταιρία RYSTAD Energy, με την υποστήριξη της νορβηγικής πρεσβείας στην Αθήνα και της ελληνικής Πρεσβείας στο Όσλο.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν εκπρόσωποι 54 επιχειρήσεων και φορέων, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την πορεία των επενδύσεων στον τομέα των ΑΠΕ στη χώρα μας. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις προοπτικές που υπάρχουν για περαιτέρω ανάπτυξη αλλά και το έντονο ενδιαφέρον για επενδύσεις, από εταιρίες του εξωτερικού.

Την εκδήλωση χαιρέτισε με σύντομη παρέμβασή του, ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του υπουργείου Εξωτερικών και Πρόεδρος της Enterprise Greece, Γιάννης Σμυρλής. Κατά τη διάρκεια του webinar τοποθετήσεις έγιναν από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Enterprise Greece, Γιώργο Φιλιόπουλο και τον VP Renewables Solutions της Rystad Energy, Vegard Vollset. Επίσης, τις εμπειρίες τους μετέφεραν με ομιλίες τους και δύο εκπρόσωποι εταιριών οι οποίες δραστηριοποιούνται ήδη στη χώρα μας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!