Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Η Νορβηγία, το εμβόλιο και οι μυστηριώδεις θάνατοι
[Euro2day]: Η Νορβηγία, το εμβόλιο και οι μυστηριώδεις θάνατοι

[Euro2day]: Η Νορβηγία, το εμβόλιο και οι μυστηριώδεις θάνατοι

Μία σειρά από θανατηφόρα περιστατικά αμέσως μετά τον εμβολιασμό κατά της Covid-19 προβληματίζει τους Νορβηγούς. Πρόκειται άραγε για σύμπτωση ή για απρόβλεπτες παρενέργειες των εμβολιασμών.

Ο Νορβηγικός Οργανισμός Φαρμάκων επιβεβαιώνει τουλάχιστον 33 θανάτους ηλικιωμένων, λίγο μετά τον εμβολιασμό τους με το σκεύασμα της Pfizer/Biontech. Αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι ο εμβολιασμός ήταν η αιτία θανάτου ή συνέβαλε σε αυτόν.

Άλλωστε κάθε εβδομάδα στη Νορβηγία πεθαίνουν περίπου 300 με 400 άτομα σε οίκους ευγηρίας ή άλλες δομές υγειονομικής περίθαλψης, ανεξάρτητα από τους εμβολιασμούς. Σε κάθε περίπτωση ο Νορβηγικός Οργανισμός Φαρμάκων ξεκαθαρίζει ότι ο προγραμματισμός των αρμοδίων αρχών δεν επηρεάζεται και οι εμβολιασμοί θα συνεχιστούν κανονικά.
Αλλά τότε πώς εξηγούνται οι 33 θάνατοι που έχουν καταγραφεί μετά τον εμβολιασμό; Μία εξήγηση μπορεί να είναι αυτή που δίνει ο Σίγκουρντ Χόρτεμο, ιατρός και συνεργάτης του Νορβηγικού Οργανισμού Φαρμάκων: Για προληπτικούς λόγους οι υπηρεσίες υγείας στη Νορβηγία έχουν εντολή να αναφέρουν ακόμη και τα περιστατικά εκείνα, στα οποία υπάρχουν αμφιβολίες, εάν πράγματι ο θάνατος του ηλικιωμένου οφείλεται σε πιθανές παρενέργειες του εμβολίου. Λέει όμως και κάτι άλλο ο Σίγκουρντ Χόρτεμο:

“Τα περιστατικά αυτά είναι ελάχιστα σε σχέση με τον συνολικό αριθμό των θανάτων. Αυτό που διαπιστώνουμε όμως είναι ότι και μία ήπια, συνήθης παρενέργεια μπορεί να φέρει σε δύσκολη θέση έναν άνθρωπο μεγαλύτερης ηλικίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!