Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Νορβηγία: Αυστηρότερα μέτρα στο Όσλο
[Euro2day]: Νορβηγία: Αυστηρότερα μέτρα στο Όσλο

[Euro2day]: Νορβηγία: Αυστηρότερα μέτρα στο Όσλο

Οι αριθμοί μάς λένε ότι η λοίμωξη επεκτείνεται σήμερα στο ‘Οσλο παρότι η πρωτεύουσα έχει τα αυστηρότερα μέτρα στη Νορβηγία, δήλωσε ο δήμαρχος Ρέιμοντ Γιόχανσεν.

Ο δήμος του ‘Οσλο, το οποίο μαστίζεται από μια αναζωπύρωση των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού, παρουσίασε σήμερα νέα περιοριστικά μέτρα επεκτείνοντας κυρίως την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς δημόσιους χώρους όπου η κοινωνική αποστασιοποίηση δεν είναι δυνατή.

Οι αρχές της νορβηγικής πρωτεύουσας συνιστούν επίσης στους πολίτες να μην έχουν κοινωνικές επαφές με περισσότερα από δέκα άτομα την εβδομάδα – εκτός του σπιτιού, των σχολείων και των παιδικών σταθμών – και απαγορεύει τις δημόσιες συναθροίσεις άνω των 20 ατόμων σε κλειστό χώρο έναντι του σημερινού ορίου των 50 ατόμων.

Τα μπαρ, τα οποία ήδη έχουν κληθεί να σταματήσουν να σερβίρουν τα μεσάνυχτα, δεν θα μπορούν πλέον να δέχονται νέους πελάτες μετά τις 22.00 τοπική ώρα.

«Οι αριθμοί μάς λένε ότι η λοίμωξη επεκτείνεται σήμερα στο ‘Οσλο παρότι η πρωτεύουσα έχει τα αυστηρότερα μέτρα στη Νορβηγία», δήλωσε ο δήμαρχος Ρέιμοντ Γιόχανσεν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. «Αυτό με ανησυχεί», υπογράμμισε.

Ενώ σχεδόν 300 νέα κρούσματα την εβδομάδα καταγράφονταν στην πόλη των 700.000 κατοίκων τον Σεπτέμβριο, ο αριθμός αυτός αυξήθηκε σε 425 την περασμένη εβδομάδα. Μια αύξηση που οι αρχές αποδίδουν σε μεγάλο βαθμό στους εργάτες οι οποίοι καταφθάνουν από χώρες που έχουν πληγεί σκληρά από την επιδημία, όπως η Πολωνία.

Τα νέα μέτρα θα τεθούν σε ισχύ την Πέμπτη από τις 12.00 τοπική ώρα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!