Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: NextGenerationEU: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συγκεντρώνει 5 δισ. ευρώ με έντοκα γραμμάτια
[Euro2day]: NextGenerationEU: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συγκεντρώνει 5 δισ. ευρώ με έντοκα γραμμάτια

[Euro2day]: NextGenerationEU: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συγκεντρώνει 5 δισ. ευρώ με έντοκα γραμμάτια

Πρόκειται για την πρώτη φορά που η Επιτροπή εκδίδει βραχυπρόθεσμα χρεόγραφα για να συμπληρώσει την έκδοση των ομολόγων της.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέδωσε βραχυπρόθεσμα χρεόγραφα ύψους 5 δισ. ευρώ κατά την πρώτη της δημοπρασία γραμματίων της ΕΕ. Όπως είχε ανακοινωθεί στις 10 Σεπτεμβρίου 2021, η Επιτροπή εξέδωσε χρεόγραφα τρίμηνης διάρκειας, ύψους 3 δισ. ευρώ, τα οποία λήγουν στις 3 Δεκεμβρίου 2021, καθώς και χειρόγραφα εξάμηνης διάρκειας, ύψους 2 δισ. ευρώ, τα οποία λήγουν στις 4 Μαρτίου 2022.

Ο Επίτροπος κ. Γιοχάνες Χαν, αρμόδιος για τον προϋπολογισμό και τη διοίκηση, δήλωσε τα εξής: «Η πρώτη δημοπρασία γραμματίων της ΕΕ αποτελεί άλλο ένα ορόσημο στο πρόγραμμα χρηματοδότησης NextGenerationEU. Έχοντας τη δυνατότητα να εκδίδει γραμμάτια της ΕΕ κάθε μήνα, η Επιτροπή πλέον έχει στη διάθεσή της ένα φτηνό και αποτελεσματικό μέσο ενδιάμεσης χρηματοδότησης. Η επιτυχία της σημερινής έκδοσης επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον της αγοράς για αυτόν τον νέο βραχυπρόθεσμο τίτλο. Το πρόγραμμα των γραμματίων της ΕΕ θα προσελκύσει ακόμη περισσότερους επενδυτές στις κεφαλαιαγορές της ΕΕ και θα ενισχύσει το διεθνή ρόλο του ευρώ».

Τα γραμμάτια της ΕΕ διατέθηκαν σε μέλη του δικτύου βασικών διαπραγματευτών της ΕΕ. Η δημοπρασία πραγματοποιήθηκε μέσω της πλατφόρμας δημοπρασιών TELSAT της Banque de France, την οποία η Επιτροπή αποφάσισε να χρησιμοποιεί για τις δημοπρασίες της τον Μάιο του 2021.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!