Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Νέου τύπου «περαίωση» για φορολογικές διαφορές
[Euro2day]: Νέου τύπου «περαίωση» για φορολογικές διαφορές

[Euro2day]: Νέου τύπου «περαίωση» για φορολογικές διαφορές

Μεγάλες μειώσεις έξτρα επιβαρύνσεων υπόσχεται ρύθμιση που κάνει ντεμπούτο. Οι κινήσεις του υπ. Οικονομικών για να κλείσουν υποθέσεις πριν φτάσουν στα δικαστήρια. Πληρωμή οφειλών σε 24 δόσεις με προκαταβολή 30%.

Χιλιάδες φορολογικές υποθέσεις οι οποίες στοιβάζονται στα διοικητικά δικαστήρια της χώρας, μπορούν να κλείσουν από σήμερα με συνοπτικές διαδικασίες. Οι φορολογούμενοι αν δεχθούν τον εξωδικαστικό συμβιβασμό κερδίζουν μείωση προσαυξήσεων και προστίμων έως και κατά 75% και ρύθμιση των οφειλών σε έως 24 δόσεις. Θα πρέπει όμως μέσα σε πέντε ημέρες από τον συμβιβασμό να καταβάλλουν το 30% της οφειλής. Το υπόλοιπο, μπαίνει σε δόσεις.

Η «μαγική» ηλεκτρονική πλατφόρμα για την εξωδικαστική επίλυση των φορολογικών διαφορών κάνει σήμερα πρεμιέρα (www.eefdd.gr ) και σύμφωνα με τη σχετική απόφαση, ειδική Επιτροπή θα εξετάζει τα αιτήματα και τις ενστάσεις των φορολογούμενων για πράξεις επιβολής πρόσθετου φόρου ή και προστίμων και θα αποφασίζει για την εν όλω ή εν μέρει αποδοχή ή την απόρριψη του αιτήματος προτείνοντας στον φορολογούμενο συγκεκριμένο τρόπο διευθέτησης των διαφορών με διαγραφή έως το 75% των προσαυξήσεων και προστίμων.

Για την ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων, απαιτείται προηγούμενη πιστοποίηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα ενώ οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές έως τις 30 Δεκεμβρίου 2020. Στη συνέχεια η Επιτροπή θα πρέπει να αποφανθεί, ανάλογα με την κατηγορία της υπόθεσης έως τις 31 Μαΐου 2021 ή εναλλακτικά έως τις 31 Ιουλίου 2021.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!