Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Νέος συναγερμός για τo C.1.2, το πιο μεταλλαγμένο στέλεχος κορωνοϊού
[Euro2day]: Νέος συναγερμός για τo C.1.2, το πιο μεταλλαγμένο στέλεχος κορωνοϊού

[Euro2day]: Νέος συναγερμός για τo C.1.2, το πιο μεταλλαγμένο στέλεχος κορωνοϊού

Επιστήμονες στη Νότια Αφρική εντόπισαν την πιο εξελιγμένη μετάλλαξη κορωνοϊού. Τα χαρακτηριστικά που δείχνουν ότι μπορεί να διαφεύγει αντισωμάτων που δημιούργησαν εμβόλια ή νόσηση.

Μια νέα μετάλλαξη, η C.1.2 εντοπίστηκε στη Νότια Αφρική και σειρά άλλων χωρών εν μέσω ανησυχίας ότι μπορεί να είναι πιο μεταδοτική και να ξεφεύγει από τα εμβόλια, σύμφωνα με νέα μελέτη από το South Africa’s National Institute for Communicable Diseases και το KwaZulu-Natal Research Innovation and Sequencing Platform.

Η μελέτη βρίσκεται υπό εξέταση. Η C.1.2 εντοπίστηκε πρώτη φορά τον Μάιο του 2021, και φαίνεται να προέρχεται από τη C.1, κάτι που εξέπληξε τους επιστήμονες καθώς η τελευταία είχε εντοπιστεί τελευταία φορά τον Ιανουάριο του 2021. Το νέο στέλεχος έχει «μεταλλαχθεί ουσιαστικά» σε σχέση με τo C.1 και είναι το πλέον μεταλλαγμένο έναντι του αρχικού κορωνοϊού που εντοπίστηκε στην Γουάν και όλων των άλλων «μεταλλάξεων ανησυχίας», ή «μεταλλάξεων ενδιαφέροντος» που έχουν εντοπιστεί ανά τον κόσμο. Ενώ εντοπίστηκε πρώτη φορά στη Νότια Αφρική, η C.1.2 έχει στην συνέχεια βρεθεί σε Αγγλία, Κίνα, Κογκό, Μαυρίκιο, Νέα Ζηλανδία, Πορτογαλία και Ελβετία.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι ο αριθμός των διαθέσιμων αλληλουχιών της C.1.2 μπορεί να υποτιμά την διάδοση και την συχνότητα της μετάλλαξης στη Νότια Αφρική και στον κόσμο. Η έρευνα δείχνει επίμονη αύξηση των γονιδιωμάτων της C.1.2 στη Νότια Αφρική σε μηνιαία βάση, από 0,2% τον Μάιο, σε 1,6% τον Ιούνιο και 2% τον Ιούλιο, ρυθμός ανάλογος με αυτόν που είχε καταγραφεί στη χώρα με τις μεταλλάξεις Βήτα και Δέλτα.

Η μελέτη έδειξε επίσης ότι η γενεαλογία C.1.2 έχει ρυθμό μετάλλαξης περίπου 41,8 το χρόνο, που είναι σχεδόν διπλάσιος από τον υφιστάμενο ρυθμό άλλων μεταλλάξεων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!