Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Νέος γύρος αντιπαράθεσης ΔΕΗ-ιδιωτών για τιμολόγια και μερίδια
[Euro2day]: Νέος γύρος αντιπαράθεσης ΔΕΗ-ιδιωτών για τιμολόγια και μερίδια

[Euro2day]: Νέος γύρος αντιπαράθεσης ΔΕΗ-ιδιωτών για τιμολόγια και μερίδια

Μετά την απόφαση της ΔΕΗ να αλλάξει τη ρήτρα CO2 και να προσφέρει έκπτωση 30% ο ανταγωνισμός μεταφέρεται πλέον από την τιμή στις επιθετικές πολιτικές μάρκετινγκ. Πώς διαμορφώνονται τα σενάρια για τα μερίδια αγοράς.

Αλλάζουν οι συνθήκες του ανταγωνισμού στη λιανική αγορά ηλεκτρισμού, μετά την απόφαση της ΔΕΗ να καταργήσει, από τις 5 Αυγούστου, στα βασικά τιμολόγια της τη ρήτρα CO2 με ρήτρα παρόμοια αυτής των εναλλακτικών προμηθευτών . Ο ανταγωνισμός, όπως είπαν στο Εuro2day.gr εκπρόσωποι ιδιωτικών εταιρειών προμήθειας, μεταφέρεται πλέον από την τιμή στις επιθετικές πολιτικές μάρκετινγκ. Αυτό πρακτικά σημαίνει, όπως επισημαίνεται, ότι ο μνημονιακός στόχος να περιορίσει η ΔΕH το μερίδιο της στη λιανική στο 50% θα αργήσει πολύ ακόμη να επιτευχθεί, καίτοι ο υφιστάμενος νόμος προβλέπει ότι αυτό έπρεπε να είχε γίνει ως το 2019.

Οι καταναλωτές από τον Αύγουστο και μετά θα έχουν να διαλέξουν ανάμεσα σε έξυπνα προϊόντα και προσφορές, ακόμη και διατήρησης του ισχύοντος προμηθευτή τους, με δέλεαρ τον περιορισμό έως και μηδενισμό της ενεργειακής δαπάνης τους. Και βέβαια αυτό μπορεί να είναι καλό για την τσέπη τους, αλλά επί της ουσίας, όπως υποστηρίζουν εκπρόσωποι της αγοράς, αυτό δεν συνεπάγεται και το πλήρες άνοιγμα της, με όρους πραγματικού ανταγωνισμού.

Η ΔΕΗ , εκφράζεται η άποψη, θα επιδιώξει να διατηρήσει με κάθε τρόπο το υψηλό μερίδιο της ακόμη και στη μέση τάση, έστω κι αν γνωρίζει ότι θα βρεθεί μπροστά στο ενδεχόμενο επιβολής προστίμων λόγω μη συμμόρφωσης της για τη μείωση του μεριδίου της.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!