Πέμπτη, 6 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Νέο τοπικό lockdown στην Ισπανία σε περιοχή με 160.000 κατοίκους
[Euro2day]: Νέο τοπικό lockdown στην Ισπανία σε περιοχή με 160.000 κατοίκους

[Euro2day]: Νέο τοπικό lockdown στην Ισπανία σε περιοχή με 160.000 κατοίκους

Η περιφέρεια της Καταλονίας, μία από τις πιο πλούσιες και πιο πολυπληθείς της χώρας, ανησυχεί για την πρόσφατη εμφάνιση αρκετών εστιών μόλυνσης, κυρίως στον δήμο Οσπιταλέτ ντε Λιοβρεγάτ στα περίχωρα της Βαρκελόνης.

Η πόλη Λέριδα και αρκετοί γειτονικοί δήμοι στην Καταλονία (βορειοανατολική Ισπανία) τέθηκαν πάλι σήμερα σε lockdown λόγω μιας σημαντικής εστίας μόλυνσης, έπειτα από ένα μπρα-ντε-φερ με τη δικαιοσύνη.

Οι αρχές της περιοχής αυτής κάλεσαν εξάλλου τους κατοίκους πολλών συνοικιών του δήμου Οσπιταλέτ ντε Λιοβρεγάτ στα περίχωρα της Βαρκελόνης, όπου τα κρούσματα της Covid-19 αυξάνονται, να αποφεύγουν να βγαίνουν από τα σπίτια τους.

Στη ζώνη της Λέριδα, η έξοδος από το σπίτι επιτρέπεται κυρίως για μετάβαση στον χώρο εργασίας, αγορές τροφίμων, επίσκεψη σε γιατρό ή άθληση μεταξύ των μελών του ίδιου νοικοκυριού. Σχεδόν 160.000 ανθρώπους αφορούν τα μέτρα αυτά. Η ζώνη αυτή είχε ήδη απομονωθεί από την υπόλοιπη περιφέρεια στις 4 Ιουλίου.

Η τοπική κυβέρνηση αρνείται ωστόσο να μιλήσει για «κατ΄οίκον περιορισμό», με τα μέτρα αυτά να είναι λιγότερο περιοριστικά από το εξαιρετικά αυστηρό lockdown που κηρύχθηκε στην Ισπανία στην κορύφωση της πανδημίας.

«Οι πολίτες μπορούν να πηγαίνουν για περπάτημα, άθληση, όλα τα καταστήματα θα είναι ανοικτά, όχι μόνο τα καταστήματα πώλησης βασικών ειδών», δήλωσε χθες, Τρίτη, η εκπρόσωπος της περιφερειακής κυβέρνησης Μεριτζέλ Μπουντό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!